Gradonačelnik Petrović: Pružiću ruku svim odbornicima koji žele saradnju u interesu građana (VIDEO)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv na razgovor svim novoizabranim odbornicima u Skupštini Grada Bijeljina, kao i rukovodiocima gradskih odbora svih stranaka koje imaju predstavnike u lokalnom parlamentu. Sastanci sa odbornicima i predstavnicima političkih stranaka će započeti danas popodne, a biće završeni sutra. Cilj razgovora je usaglašavanje principa za održavanje konstitutivne sjednice, kao i normalno funkcionisanje Skupštine Grada Bijeljina, u skladu sa zakonskim propisima.

– Zakonska obaveza Predsjednika Skupštine Grada Bijeljina je da sazove konstitutivnu sjednicu do 15. januara, a krajnji rok za njeno održavanje je 15 dana od dana sazivanja. Obaveza svih nas je da ispoštujemo te rokove. – dodao je Petrović.

Gradonačelnik Petrović želi da razgovori proteknu u korektnoj atmosferi, kao i da njihovi rezultati budu u skladu sa interesima naroda i zakonskim normama. Ističe i da je njegova politika inkluzivna i moralna i da je otvoren za sve prijedloge i dogovore koji su u interesu građana Bijeljine, te da ne treba prejudicirati rezultate razgovora.

– Takođe, intenzivno radimo na kontroli raspolaganja resursima Gradske uprave i javnih ustanova, poput korištenja službenih automobila i telefona, reprezentacije i ostalih troškova. Radimo na konačnom presjeku zatečenog stanja i u narednih nekoliko dana ćemo obratiti posebnu pažnju na dosadašnju efikasnost i rezultate rada. Sankcionisaćemo svako neodgovorno, neracionalno i nesavjesno korištenje narodne imovine, a spremni smo i da nagradimo one koji su dobro i vrijedno radili. – naglasio je Petrović.

Gradonačelnik Petrović je dodao i da će, u skladu sa tradicijom, na Badnji dan, 6. januara 2020. god., biti organizovano nalaganje badnjaka ispred glavne zgrade Gradske uprave, uz prisustvo i sasluženje sveštenstva Srpske pravoslavne crkve. Javnost će o detaljima ovog događaja biti blagovremeno obaviještena.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

CIK BiH usvojio 26 podzakonskih akata bitnih za lokalne izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je usvojila 26 podzakonskih akata bitnih za sprovođenje lokalnih izbora u BiH...

Bijeljinski „Radnik“ na korak od titule – sutra dočekuje „Željezničar“

SUBOTA U 20.00č RADNIK NA KORAK OD TITULE, DOČEKUJE ŽELJEZNIČAR Šest kola pred kraj prvenstva prve lige Republike Srpske...

ARSENOVIĆ: Od 21. do 23. maja Kulturna manifestacija „Dani dječije kulture“ u bijeljinskoj Biblioteci (video)

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini već treću godinu zaredom organizuje Kulturnu manifestaciju „Dani dječje kulture“ koja će...

BOLNICA BIJELJINA: Služena Sveta liturgija na Veliki četvrtak

Na Veliki Četvrtak, 02. maja 2024. u Paraklisu svetih vračeva Kozme i Damjana pri Opštoj bolnici "Sveti Vračevi"...