Gradonačelnik Petrović: Gradska uprava biće kuća svih građana

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović preuzeo je jutros simbolično ključeve Gradske kuće od zamjenika gradonačelnika Marka Mihajlovića i poručio da će Gradska uprava uvijek pružati transparentne informacije o svom radu, te da će se sa saradnicima zalagati za stvaranje boljeg ambijenta za svakog građanina.

Petrović je zahvalio građanima koji su mu iskazali povjerenje na lokalnim izborima i poručio da će od prvog radnog dana promovisati društveno odgovoran rad.

– Akt primopredaje obavljen je prije dva dana, u specifičnim okolnostima zbog smrti gradonačelnika Miće Mićića i zato ovaj trenutak koristim da još jednom izrazim najdublje saučešće članovima njegove porodice. Trudiću se da budem uporan i istrajan u rješavanju svih problema građana i da opravdam njihovo povjerenje – naveo je Petrović.

On je istakao da je sa saradnicima već poslao dopis javnim ustanovama i preduzećima koji su u nadležnosti Grada, kako bi dostavili izvještaje o finansijskom poslovanju.

TESTNA REKLAMA

– Poslali smo zahtjeve za izvještaje na adrese ukupno 18 ustanova i preduzeća, za period od 2016. do 2020. godine jer nam je cilj da izvršimo analizu prihoda i rashoda, broja zaposlenih, načina poslovanja, kako bismo vidjeli da li određeno rukovodstvo zaslužuje nagradu ili sankcionisanje u skladu sa zakonom. Kao rok za dostavljanje izvještaja odredili smo 25. januar – naglasio je Petrović.

Govoreći o procesu primopredaje dužnosti gradonačelnika, on je rekao da je komisija za primopredaju profesionalno obavila svoj dio posla, da je dostavljena sva potrebna dokumentacija, ali da određeni izvještaji nisu sveobuhvatni, zbog čega će uslijediti detaljnija analiza.

– Narednih dana precizno će se znati na šta je trošen narodni novac u pogledu prezentacije, potrošnje goriva, jer je to odgovoran pristup koji narod od nas očekuje. Kada je riječ o finansijskom izvještaju, 85 odsto budžetskih sredstava je realizovano u ovoj godini u odnosu na plan, a ukupne kratkoročne i dugoročne obaveze grada, odnosno zaduženje, iznosi 37 miliona KM. Samo u ovoj godini Grad se zadužio za osam miliona konvertibilnih maraka, od čega je otplaćeno nešto manje od tri miliona KM – pojasnio je gradonačelnik Petrović.

Prema njegovim riječima, iznos na redovnom trezorskom računu je 1.185.000 KM, a na namjenskom trezorskom računu 1.168.000 KM.

Novoizabrani gradonačelnik predstavio je danas i svoje buduće saradnike, ističući da će neki od njih raditi bez naknade, s ciljem povećanja efikasnosti Gradske uprave.

– U mom najužem timu nalaziće se doktor ekonomskih nauka Mirjana Orašanin, master elektrotehnike Bogdan Tadić, inženjer poljoprivrede Sreten Vučković, magistar menadžmenta u organizaciji rada Mladen Arsenović i pravnik Miodrag Bešlić – naveo je Petrović.

On je poručio da će i prijedlozi za imenovanje načelnika odjeljenja biti transparentni.

– Predložićemo stručne ljude, zavidnih biografija i prijedloge ćemo uputiti ka Skupštini Grada, sa kojom želimo čvrsto da sarađujemo, poštujući interes naroda Semberije – zaključio je Petrović.

On je svim građanima Bijeljine poželio zdravu i uspješnu Novu godinu i čestitao predstojeće božićne praznike.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ema Kovač AK “Atletik“ Bijeljina osvojila zlato na Otvorenom prvenstvu AP Vojvodine

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno prvenstvo AP Vojvodine za mlađe juniore/ke. U trci na 800...

Noć Jackpotova u Brčkom u Vegas Casinu 18. avgusta

Vegas Casino je za vas priredio Noć Jackpotova i četiri specijalna welcome Jackpota: 3x300KM i 1x500KM uz redovne...

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...