„Grad Bijeljina duguje Domu zdravlja Bijeljina preko milion maraka, odnosno milion i po. Dom zdravlja je najvažnija ustanova gradska u ovom gradu, ti ljudi rade 24 časa, naša Hitna pomoć. Mi svi zavisimo od njih. Zašto to grad ne plati?“, upućeno je pitanje Gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću u emisiji „MAT“ BN televizije.

Petrović je izričito odgovorio da Grad ne duguje ni marku.

„Grad po tom osnovu ne duguje ni jednu jedinu marku. Zašto? Mi nemamo potpisan ugovor između Grada i Doma zdravlja. Šta je onda taj milion i pol? Nepostojeći dug. Znači, apsolutno tvrdim da smo mi i na ovu tužbu koju je Dom zdravlja poslao ka gradu, identičan tip tužbe kao što je poslala Banja Dvorovi ka gradu Bijeljina. Svi su se jako obradovali kada su vidjeli da je Grad Bijeljina, nepravedno zapostavio Banju Dvorovi, neće da plati preko 400.000 maraka, duga, to je dug, to je dug… I dobije se prvostepena presuda da smo mi to dužni. Međutim, drugostepena pravosnažna presuda je rekla da tužba Banje Dvorovi protiv Grada Bijeljina pada u vodu. Samim tim identičan tip tužbe je krenuo i Dom zdravlja prema Gradu Bijeljina. Da biste naplatili neka svoja dugovanja vi morate da imate ugovor. Ugovor između Doma zdravlja i Grada Bijeljina ne postoji“, objasnio je Petrović.

Prema njegovim riječima, Bijeljina je uložio značajna sredstva u rekonstrukciju zgrada Doma zdravlja.

„Dom zdravlja je nivo primarne zdravstvene zaštite i Dom zdravlja se finansira tranšama iz Fonda zdravstvenog osiguranja. Grad Bijeljina je u prethodnom periodu ulagao značajna finansijska sredstva kada su u pitanju rekonstrukcija same zgrade Doma zdravlja – počev od stolarije do reparacije na krovnoj konstrukciji do ulaganja u zdravstvene ambulante. Naš dokaz ulaganja u zdravstvene ambulante svjedoči da smo mi u prethodne dvije godine rekonstruisali preko osam zdravstvenih sektorskih ambulanti i na taj način jasno pokazali opredjeljenost da hoćemo da poboljšavamo uslove i pristupačnost i kvalitet zdravstvene zaštite na taj način što ćemo ulagati i rekonstruisati u zdravstvene ambulante. Pomagati dostupnost i proširenost i promociju, recimo u ovom posljednjem maniru, kada je proglašena epidemija uzrokovana virusom morbila, gdje smo na zajedničkom sastanku Odeljenja društvenih djelatnosti i menadžmenta Doma zdravlja, uključili se da bi sagledali da putem reklamnog propagandnog materijala, putem srestava, uložimo… Kad hoće neko da iskrivi određenu istinu, on će da priča o milijonima koji se duguju. Ja kažem, evo, Grad je odgovorio na tužbu. Isti tip tužbe je bio između Banje Dvorovi i Grada, a Grad Bijeljina nema nikakvih dugovanja prema Domu zdravlja, nego smo mi pokazali ulaganje u zdravstvene ambulante i po tom pitanju ćemo nastaviti dalje da ulažemo u opremanje zdravstvenih ambulanti i drugih službi koje funkcionišu pri Domu zdravlja i na taj način da poboljšavamo kvalitet same zdravstvene zaštite“, istakao je Petrović koji je naveo da je to stav njega i Gradske uprave.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име