GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Bijeljina zaslužuje da ima sajamski centara (foto, video)

Datum:

Share post:

Bijeljina je od danas do 22. septembra domaćin dvadesetog po redu Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“. Sajam se održava u kompleksu Agro-tržnog centra gdje će svoje poljoprivredne proizvode, mašine i alate izložiti rekordan broj izlagača – njih čak dvije stotine četrdeset, a dolaze iz deset zemalja, među kojima je i Kraljevina Jordan.

Novina na Sajmu je i zemlja-partner. Ove godine je to Sjeverna Makedonija, čiji izlčagači su došli na čelu sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, LJupčetom Nikolovskim.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik LJubiša Petrović izrazio je veliku zahvalnost gostima iz inostranstva, organizatorima, poljoprivrednicima, izlagačima i posjetiocima, zbog prisustva na događaju koji za Semberiju ima veliki značaj.

TESTNA REKLAMA

Petrović je napomenuo da je okupljanje poput današnjeg prilika za nove kontakte, nove vidove poslovne saradnje, te da sajamska aktivnost neminovno rezultira novim potpisanim ugovorima i istakao opredijeljenost Gradske uprave da podržava poljoprivredne proizvođače i sve aktivnosti koje promovišu njihovu djelatnost.

– Grad Bijeljina će, tradicionalno, nastaviti da podržava sajamske aktivnosti. Učinićemo sve da vas, u budućnosti, dočekamo u sajamskom centru, jer Bijeljina, kao drugi grad po veličini u Republici Srpskoj, to zaslužuje – rekao je gradonačelnik Petrović.

On je iskoristio priliku da pozove sve poljoprivrednike iz Bijeljine i drugih lokalnih zajednica da, tokom trajanja sajma, posjete izložbeni prostor i putem komunikacije sa izlagačima ostvare potencijalnu saradnju.

Ministar Nikolovski je rekao da je velika čast biti prestavnik zemlje-partnera sajma koji ima tradiciju održavanja dugačku dvije decenije. Ovo je, prema njegovim riječima, prilika da makedonski proizvođači predstave svoje tradicionalne proizvode. On je rekao i da je već bilo učešća na manifestacijama ovog tipa na Balkanu, posebno u Beogradu, te da za njegovu zemlju inicijativa „Otvoreni Balkan“ znači mnogo, jer daje mogućnosti za nove saradnje i napretka.

Igor Mirović, predsjednik Vlade Vojvodine, na otvaranju jubilarnog 20. Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“, rekao je da će Vojvodina i u budućnosti biti lider u proizvodnji hrane, što će značiti garanciju i podršku i svim državama u okruženju.

On se, takođe, osvrnuo na ideju „Otvorenog Balkana“ i prednosti povezivanja u regionu.

– Semberija nas sve povezuje i nije slučajno što se baš sa ovog mjesta, prije šest godina, pokrenula inicijativa za izgradnju auto-puta od Kuzmina do Bijeljine. Danas su se svi založili za što snažniju podršku „otvorenom Balkanu“ kome treba da se priključi i Bosna i Hercegovina. Republika Srpska je potpuno za to, baš kao i Crna Gora, a ta inicijativa znači i veću šansu, bolje povezivanje i snažnije političke veze kao što to i narod želi – rekao je Igor Mirović.

Svima koji strahuju zbog globalne krize, Mirović je poručio da je Vojvodina potpuno spremna da odgovori i tom izazovu i proizvede dovoljno hrane ne samo za potrebe Srbije, nego i za region.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO MAKI: Heroj 5. oktobra i simbol Otpora – Bogoljub Arsenijević MAKI (foto,video)

Bogoljub Arsenijević Maki, valjevski slikar i ikonopisac, jedan od heroja otpora Miloševićevom režimu i Petooktobarske revolucije danas je...

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...