GRADONAČELNIK MIĆIĆ posjetio rekonstruisanu zgradu ''stare hirurgije''

Datum:

Share post:

Danas je Gradonačelnik Bijeljine i komadant Gradskog štaba za vanredne situacije Mićo Mićić posjetio objekat „stare hirurgije“ koji je renoviran za potrebe „kovid-bolnice“ i centra za detekciju u okviru Bolnice „Sveti Vračevi“.

„Prije epidemije smo imali stare devastirane zgrade i u nepunih mjesec dana učinili smo intenzivne građevinske rekonstrukcije i zgrade „grudnog odjeljenja“ gdje je napravljena intenzivna njega i zgrade „stare hirurgije“ gdje je urađena potpuna elektro-mreža, vodovodna mreža, sanitarije, moleraj i kanalizaciona mreža. Odnosno, urađena je potpuna rekonstrukcija građevinskog objekta koji je namijenjen „karantinu 1“. To će biti karantin gdje će se zbrinjavati pacijenti kod kojih postoji klinička sumnja, odnosno gdje nismo sigurni da li se radi o kovid infekciji, a moramo da zaštitimo bolnicu i zdravstvene radnike. Svi pacijenti koje testiramo i budu negativni, odatle se detektuju u odgovarajuće ustanove gdje pripadaju. Sve radove na devastiranim objektima finansirala je Vlada RS“, rekla je v.d. direktor bijeljinske Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić.

Na teritoriji Grada Bijeljina nema novoregistrovanih pacijenata. Trenutno se 23 pacijenta nalaze u kućnoj izolaciji. Do sada je testirano 303 pacijenta, a u kućnom nadzoru je 119. U bolničkom karantinu je jedna osoba koja sutra odlazi svojoj kući. Svi testovi koji su do sada urađeni na zdravstvenim radnicima su negativni.

TESTNA REKLAMA

„U karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“ trenutno imamo 19 osoba. Ja sam ih juče obišao i zatekao u finom raspoloženju. Zadovoljni su i smještajem i hranom, ali naravno, nestrpljivi su i jedva čekaju da odu kući. Jutros je urađeno još deset testova i ako i oni budu negativni, kao što i očekujemo, ići će kući. Pripremamo teren za eventualno potrebnu pokretnu bolnicu koja će biti, kao što smo donijeli odluku, na hipodromu sa stotinjak mjesta na 400 kvadrata“, rekao je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Iskoristio je priliku da pohvali obavljene radove na zgradi „stare hirurgije“, ali i da se zahvali privrednicima koji su za različite pomoći, prikupili približno milion KM.

„Prikraju su građevinski radovi na laboratoriji gdje će se vršiti testiranje, odnosno kontrola novooboljelih. Kada sve bude gotovo, bićemo u prilici da testiramo mnogo veći broj ljudi i da budemo drugi centar u RS gdje će se vršiti testiranje, tako da nećemo morati dugo čekati na rezultate“, istakao je Mićić.

Mićić je izrazio očekivanje da bi narednih dana mogle da počnu sa radom još neke zanatske radnje. Istakao je i da je Gradska uprava do sada dala sve što je bilo neophodno, a da je to uspjela zahvaljujući stabilnom budžetu.
„Epidemiološka situacija je stabilna. Od jutros imamo 356 osoba pod epidemiološkim nadzorom. Od početka pandemije do sada smo imali ukupno otprilike 1.800 osoba pod nazdorom i to je zvaničan podatak. Na graničnom prelazu „Rača“ imamo šest osoba, sve sa našeg područja i one će nakon zavšrene obrade biti upućene, najvjerovatnije, u karantin u OĐ „Vuk Karadžić“. U Domu učenika nemamo nijedno lice, a u OŠ „Vuk Karadžić“ 19 osoba i uradili smo testiranje još 10 osoba i čekamo rezultate“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SEMBERIJA: Duvandžije – previše ulaganja, dobit nikakva

Bila sadnja ili berba, pitanje ostaje isto: - Hoće li naredne godine biti duvana u RS? Proizvođači su...

Dodik oštro o Đukanoviću: Igrajući na „rusku“ kartu pokušava zaustaviti pad stranke

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Milo Đukanović pokušava da zaustavi slobodan pad svoje partije...

Đukanović-Dodik: Od najvećih PRIJATELJA do političkih PROTIVNIKA

Političke razmirice nekadašnjih velikih prijatelja i saradnika Mila Đukanovića i Milorada Dodika, nakon zahlađenja odnosa, na površinu su...

BABALJ, SDS: Živimo u zemlji koja se zove „Alisa u zemlji čuda“

"Niko ne zna šta se dešava, osim da nastavljamo živjeti u zemlji koja se zove `Alisa u zemlji...