GRADONAČELNIK BIJELJINE: Nema novca za “KOMISIJU ZA OPOZIV“ (foto,video)

Datum:

Share post:

Bijeljina: Mjesec dana pred referendum nema novca za rad Komisije za opoziv

Mjesec dana pred referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića saopšteno je da nema novca za rad Komisije za opoziv, rekla je predsjednica Komisije Dijana Savić Božić.

Ima li novca za rad Komisije za opoziv gradonačelnika Bijeljine

“Obratili smo se gradonačelniku, ali u dijelu njegovog dopisa stoji da nisu obezbijeđena sredstva za angažovanje lica u postupku sprovođenja opoziva. S obzirom na to da se postupak sprovodi na isti način kao i za lokalne izbore, tu će biti oko tri do četiri hiljade lica, što u biračkim odborima, što u prijemu materijala, otpremi materijala i slično”, navela je Božićeva i dodala da je ovu informaciju od gradonačelnika dobila danas.

Referendum o opozivu trebalo bi da bude održan 19. marta, tako da bi u roku manjem od mjesec dana kompletna procedura morala da bude pripremljena.

Božićeva je rekla da se obratila i Skupštini da bi joj potvrdili da su sredstva obezbijeđena, te da ovoj komisiji obezbijede osnovne uslove za rad.

Ona je dodala da nije očekivala ovakav problem, s obzirom na činjenicu da su članovi Komisije za opoziv istovremeno i članovi Gradske izborne komisije /GIK/, koju je gradonačelnik više puta pohvalio kao nekoga ko radi po zakonu.

“Gradonačelnik ne dozvoljava da rade oni radnici koji su dosad radili za GIK, koji imaju iskustva u tome i Komisija ih je plaćala isto, kao što bi ih i ova komisija platila da rade”, napomenula je Božićeva.

Božićeva je dodala da što se novca tiče precizno može znati kakva je situacija kada počnu isplate.

Skupština grada Bijeljina je na sjednici 8. februara donijela odluku o pokretanju postupka o opozivu gradonačelnika.

Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine pozvala je političke subjekte da prisustvuju postupku javnog žrijebanja za popunu mjesta u biračkim odborima, koje će biti održano 21. februara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/rtrs.rs/noviglas.info/ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...