RADNICI PITAJU: Zašto kasni plata u Gradskoj upravi Bijeljina? (foto)

Datum:

Share post:

Protestne poruke stigle su na mejl adrese radnika Gradske uprave Bijeljina.

Radnici pitaju: Zašto kasni plata Gradonačelniče?

Među zaposlenima u Gradskoj upravi Bijeljine proteklih dana kružile su protestne e-mail poruke upućene najbližim saradnicima Gradonačelnika Ljubiše Petrovića, u kojima nezadovoljni radnici upozoravaju da im kasne plate i da im je ugrožena egzistencija.

U porukama pošiljalac/oci tvrdi i da u Gradskoj upravi Bijeljina nemaju gdje da sjede, jer se svakodnevno dovode novi ljudi, te da je trenutno “više od 200 novozaposlenih”.

U prvom tekstu datiranom na 10. februar, precizira se da radnicima plata kasni 10 dana, kao i da je uplaćen regres i topli obrok.

“Naš novac je podijeljen raznim udruženjima, više i ne znamo čemu ta udruženja služe i kome prebacuju novac. Ugrožena nam je egzistencija. Ako neko ima pristup tom čovjeku, neka mu neko kaže da nam nije bitan ni opoziv niti bilo šta drugo, već samo da redovno dobijamo naše plate i da možemo da dočekamo penziju”, navodi se u poruci.

Za druge namjene 1,3 miliona KM

U drugoj poruci je navedeno da je u prvih deset dana februara po drugim osnovama i za druge namjene isplaćeno ukupno 1,3 miliona KM u transakcijama sa dnevnim iznosima od 7.000 do 350.000 KM tokom osam radnih dana.

„Ukoliko niste vidjeli u prvih 10 dana februara isplaćeno je oko 1.300.000 KM od strane naše Gradske uprave. Pogledajte na sajtu izvode kome se šta plaća. Bitno je da za naše plate i dalje nema. Bukvalno finansiraju gluposti, dok mi čekamo na svoje zarađene plate. Koliko ćemo još čekati?“, stoji u ovoj poruci.

Gradonačelniku Petrovići je prethodnih mjeseci na teret stavljano da, prema izvještajima Poreske uprave, Odjeljenja za finansije i navodima Izvještaja interne revizije o izvršenju budžeta Grada Bijeljina za 2022. godinu, zaposlio više od 150 radnika na određeno vrijeme.

Mitrović podnio Krivičnu prijavu

Po ovim osnovama budžet Grada Bijeljine u prošloj godini je, kako su isticali odbornici skupštinske većine, oštećen je za oko tri miliona KM. Protiv Gradonačelnika su za ova djela podnesene i krivične prijave.

Mitrović o podnošenju Krivične prijave protiv Gradonačelnika Bijeljine (video)

Referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića trebalo bi da bude održan 19. marta, nakon što je Skupština grada pokrenula njegov opoziv usvojivši inicijativu 25 odbornika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...