Mitrović o podnošenju Krivične prijave protiv Gradonačelnika Bijeljine (video)

Datum:

Share post:

Milenko Mitrović, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, danas je podnio krivičnu prijavu protiv Gradonačelnika Ljubiše Petrovića zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja, kao i zbog nesavjesnog rada u službi.

„Danas sam u Okružnom javnom Tužilaštvu u Bijeljini podnio krivičnu prijavu protiv Ljubiše Petrovića, Gradonačelnika grada Bijeljine, nakon što je nakon usvajanja odluke o budžetu grada Bijeljina za 2022. godinu, kada su obezbeđena sredstva za plate radnika Grada Bijeljine, prekršio taj iznos i zaposlio veći broj radnika“, kaže Mitrović, te dodaje da je na taj način napravljena šteta u budžetu.

Kako ističe potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina, s obzirom da je budžet, kako kaže, oštećen, za milion maraka, u naredne četiri godine, taj iznos bi mogao biti i četiri miliona maraka.

„Za četiri miliona maraka mi možemo da riješimo i mnogo socijalnih slučajeva i studentskih stipendija i socijalnih davanja i asfaltiranje puteva. Ne smijemo ni na jedan način dozvoliti da se Gradonačelnik Grada Bijeljina ponaša raskosno, da troši narodni budžet. Na ovaj potez sam se morao odlučiti zbog pritiska javnosti i naroda i svih zaposlenih u Gradskoj upravi, čije su plate ugrožene, i mislim da je krajnje vrijeme da sve političke partije u Bijeljini, a i građani shvate da je vrijeme da se riješimo neodgovornog Gradonačelnika i njegovih neodgovornih radnji i poslova. Nama na čelu grada ne treba kočničar. Ja ću u ovoj svojoj borbi istrajati do kraja i pozvati sve ljude da se udružimo i da konačno sa olovkom u ruci prije vremena ovom Gradonačelniku kažemo doviđenja“, bio je jasan Mitrović.

TESTNA REKLAMA

Govoreći o podacima, on je istakao da je u gradu Bijeljina bilo zaposleno oko 346 radnika u Gradskoj upravi, a Zakonom je dozvoljeno 10% više, što znači oko 35 radnika. Međutim, Gradonačelnik je zaposlio oko 107 novih radnika i time prekrišio pravilo za 72 zaposlena.

Mitrović je istakao da su Gradonačelnika Petrovića i ranije upozoravali na njegov odnos, kako prema budžetu, tako i prema građanima, te ukoliko se taj odnos ne promijeni, da će uslijediti krivična prijava.

Mitrović je poručio da se ne plaši Gradonačelnika Petrovića, ni njegovih zaštitnika i „botova“, te da samo želi da Bijeljina konačno krene naprijed.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...