GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Datum:

Share post:

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika SDA u Skupštini Grada Bijeljina Mustafe Gradašćevića na svom fejsbuk nalogu, čiji status prenosimo u cjelosti:

„U Bijeljini, 19. marta ove godine, održan je Referendum o opozivu Gradonačelnika Grada Bijeljina. Stranka demokratske akcije GO Bijeljina, u toku priprema za Referendum, zauzela je stav da Gradonačelnik Petrović svojim političkim djelovanjem nije zadovoljio očekivanja koja su Bošnjaci Semberije imali od njega. Međutim, Bošnjaci moje Janje su se na dan Referenduma izjasnili da im više odgovara bratstvojedinstvujuća priča Gradonačelnika Grada Bijeljina od njegovih konkretnih djela.

Nije prošlo mnogo vremena od Referenduma i skoro pa plebiscitarne podrške Bošnjaka u Janji Gradonačelniku Petroviću, Gradonačelnik je iskoristio prvu priliku da se Bošnjacima obaška „zahvali“. Naime, zaključno sa petkom, za troje Bošnjaka iz Janje i Bijeljine prestao je radni odnos u Gradskoj upravi Grada Bijeljina. Gradonačelnik im nije produžio ugovor.

Informacije radi, od skoro pet stotina zaposlenih radnika u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, Bošnjaka je 7+2 vatrogasaca. Dakle, od pet stotina – čitavih devet je Bošnjaka, sa tendencijom daljeg smanjivanja. Nije do Petrovića, do nas je (Bošnjaka)!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijejini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srpska za godinu dana „izgubila“ više manjih opština

Već više od 20 godina Republika Srpska ima negativan prirodni priraštaj, a takav trend nastavljen je i u...

Bijeljinska Biblioteka učesnik na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS (foto)

Stručni skup Društva bibliotekara Republike Srpske otvoren je juče u Prijedoru, a održava se pod sloganom “Biblioteke za...

BIJELJINA: Neradni dani 1, 2. i 9. maj

Na osnovu člana 39. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 97/16 i 36/19) i člana...

„Orao“ iz Bijeljine učestvovao na SEAS samitu 2024.

“Orao” a.d. je učestvovao na četvrtom izdanju Samita avijacije Jugoistočne Evrope (SEAS),  koji se održao 22. i 23....