GOVEDARICA: Vlast da riješi status zaposlenih radnika SDS koji zbog američkih sankcija ne mogu da prime plate (foto)

Datum:

Share post:

Šef Kluba poslanika SDS u NS RS Vukota Govedarica traži od aktuelne vlasti da riješi status zaposlenih radnika SDS koji zbog američkih sankcija ne mogu da prime svoje plate.

Tim povodom Šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica će se sutra, (srijeda, 24. april 2024.) obratiti javnosti u NS RS sa početkom u 12.00 časova.

Govedarica će javnosti i aktuelnoj vlasti iznijeti zahtjev Kluba poslanika SDS da se riješi status zaposlenih radnika Srpske demokratske stranke koji zbog američkih sankcija ne mogu da primaju svoje plate.

Zbog sankcija i blokade računa, u SDS otkaz za 37 radnika

Sankcije Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija (OFAC) su dovele do toga da je SDS zvanično ugašen jedini račun u banci nakon obavještenja od 27.3.2024. Nove banke a.d. Banjaluka te je jednostrano raskinut ugovor sa SDS i ugašen njen transakcioni račun u banci.

Gašenjem računa SDS ne postoji model prijavljivanja na izbore bez transakcionog računa, a kao jedna od posledica je i odluka da se prekine radni odnosi za svih 37 zaposlenih službenika u SDS zaključno sa 31. martom 2024. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...

U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda

Zvona na pravoslavnim hramovima u Srbiji zvoniće danas u podne, po blagoslovu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, na...

Građani i institucije da istaknu zastave Republike Srpske

Vlada Republike Srpske pozvala je institucije i građane da danas, na dan glasanja o rezoluciji o Srebrenici u...