GOVEDARICA: To će biti papirna vlada Radovana Viškovića

Datum:

Share post:

Vlada sa novim – starim mandatarom će biti papirna vlada SNSD-a koja će se baviti ljepim željama, bez istinske namjere da se suprotstavi ozbiljnim problemima sa kojima se suočava Republika Srpska i njeno stanovništvo, izjavio je šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica.

On kaže da je očigledno da uprkos lošim rezultatima koji su ostali iza prethodnih vlada, neće doći do promjene načina funkcionisanja i ispravljanju ranijih grešaka ni u ovom mandatu.

„Vidjeli smo da je mandatar Radovan Višković priznao da će to biti vlada kontinuiteta. U toj vladi kontinuiteta Srpska je ostala bez 500 hiljada stanovnika, stanje u ekonomiji je katastrofalno,  zdravstvo je u veoma teškom položaju, a  o borbi protiv kriminala i korupcije, koja je ogroman problem ovog društva, da ne govorimo“ , istakao je Govedarica.

On tvrdi da je Višković  u svom ekspozeu pokušao da frizira mnoge podatke.

TESTNA REKLAMA

„Prije svega do povećanja  prihoda o kojima je on govorio ne dolazi zbog povećanja ekonomske aktivnosti, nego zbog talasa enormnog poskupljenja koje je zapljusnulo stanovništvo i koje kupovinom skupljih proizvoda plaća veće poreze državi. Do povećanja prihoda nije došlo zbog stranih investicija u Srpsku koje nisu prelazile par desetina miliona KM“, istakao je Govedarica.

Ono što stvarni pokazatelji govore, a o čemu novi – stari mandatar šuti je, navodi Govedarica, je da je dug Srpske od 2018. do 2022. enormno porastao i da je dostigao rekordnih šest milijardi, a da nam je dug po glavi stanovnika dostigao pet hiljada KM.

Pored toga očigledno je, dodaje Govedarica, da kao ni prethodne, ova vlada neće moći biti samostalna u donošenjem odluka i da će ministri biti puki izvršioci naloga koji dolaze od predsjednika SNSD.

„Demokratski emancipovana društva teže da unaprjeđuju sistem u skladu sa potrebama zajednice. Sa druge stane u dekadentnim i autokratskim društvima sistem se prilagođava pojedincu i u takvim uslovima su potrebni mediokriteti, ljudi koji su poslušni svojim partijama. Njima ne trebaju intelektualci koji profesionalno rade svoj posao i koji bi znali u kome pravcu treba usmjeriti djelovanje ministarstva“, napominje Govedarica.

Komentarišući poskupljenje struje u Republici Srpskoj Govedarica je podsjetio da je vlast do prije svega par mjeseci uvjeravala da do toga neće doći i da čak i sada raznim trkovima pokušava da zamazuje oči narodu.

„Vidjeli smo kako je koperfildski pokušao da napravi neku vrstu iluzije direktor Regulatorne komisije za energetiku RS Vladislav Vladičić. Na sceni je jedan fin model zamaskiran, izmanipulisan, ušminkan u neku priču vladajuće kaste da do poskupljenja struje dolazi sasvim normalno i prirodno, ali je suština cijele priče da ćemo od aprila imati enormno povećanje cijene struje, čak za 35 odsto“, upozorava Govedarica. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO MAKI: Heroj 5. oktobra i simbol Otpora – Bogoljub Arsenijević MAKI (foto,video)

Bogoljub Arsenijević Maki, valjevski slikar i ikonopisac, jedan od heroja otpora Miloševićevom režimu i Petooktobarske revolucije danas je...

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...