Govedarica: Ako Glavni odbor SDS tako odluči, razgovaraću sa Dodikom

Datum:

Share post:

Nakon što je iz članstva SDS isključio gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, predsjednik SDS Vukota Govedarica z kazao je da je Obren Petrović lično izašao iz okvira stranačkog djelovanja, narušio ugled Srpskoj demokratskoj stranci, praktično postavio stvari da on lično može donositi odluke kakve on želi.

Ponašanje Obrena Petrovića je, dodaje Govedarica, neprihvatljivo i mimo definisane politike SDS.

– Glavni odbor i ja, svojevremeno smo dali povjerenje gospodinu Petroviću, ali ne da radi ove stvari već da zajedno promijenimo vlast na prošlim izborima, na onim politikama koje smo mi zastupali i koje su poznate javnosti. Očigledno je da se gospodin Petrović predomislio i da sada pod plaštom zaštite RS i interesa građana, treba da radi to što radi. To je nedopustivo, to je neprihvatljivo, način na koji se on ponaša – kazao je Govedarica za N1.

Govedaricu je komentarisao i zahtjev potpredsjednika SDS Milovana Cicka Bjelice da kompletno rukovodstvo stranke podnese ostavke.

TESTNA REKLAMA

– Što se tiče gospodina Bjelice, on ima pravo na svoje mišljenje. U SDS-u ima svako pravo da kaže ono što misli, ali nema niko pravo da radi ono što se kosi sa odlukama organa stranke, prije svega Glavnog odbora – rekao je Govedarica.

Na pitanje da li je isključenjem Petrovića isključena, ili aktuelna i dalje priča da će SDS razgovarati sa svima, Govedarica odgovara:

“GO je bio eksplicitan da je stranka otvorena za razgovor na bazi sopstvene političke platforme, to ne podrazumijeva da pojedinci treba da rade ono što im je drago. Ja i dalje ostajem na stanovištu Glavnog odbora, a to je da smo na bazi sopstvene političke platforme spremni da razgovaramo i sa drugim političkim organizacijama u Republici Srpskoj”.

Govedarica je rekao da je spreman da razgovara sa Dodikom ako Glavni odbor stanke tako odluči.

– Ako Glavni odbor takve stvari zaključi, a imajući u vidu da se vrtimo u krug… gospodin Dodik je bio jasan kada je rekao da ne može razgovarati sa SDS na bazi njegove političke platforme, onda ćemo naravno o svemu razgovarati kada dođe vrijeme prije svega na sjednici Glavnog odbora. To je mjesto na kojem treba da se odlučuje, gdje ide Srpska demokratska stranka, a ne pojedinci – dodao je on.

Predsjednik SDS kaže da nije poznato kada će biti sjednica Glavnog odboa stranke.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Kada je pravi trenutak za sjetvu rasada?

Iskusni povrtari dobro znaju kada za proizvodnju rasada koje povrće valja sijati jer su dosta zimskih dana utrošili...

U Bijeljini rođeno PET BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i jedna djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 2. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do prekida...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 1,50-2,00 KM CRNI LUK kg 1,50 KM BIJELI LUK kg 8,00-10,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...