Google Drive dobija spam folder

Datum:

Share post:

Petnaest godina nakon što je lansirao Google Docs i Sheets s mogućnošću dijeljenja fajlova, Google donosi jednu vrlo korisnu opciju – Google Drive konačno dobija folder za spam.

Pored foldera za nekorisne fajlove tu su i algoritamski spam filteri, a obe funkcije povećavaju bezbjednost korisnika. Sve funkcioniše slično kao kod Gmail-a, a novina je najkorisnija zbog toga što sprečava da potpuni stranci pristupaju Drive nalozima i korisnicima šalju fajlove bez njihovog pristanka.

Budući da Drive sve više liči na mejl servis, kontrola spam sadržaja je od vitalnog značaja. Svako ko ima nečiju mejl adresu može da mu pošalje fajl preko Google Drive-a, a poznato je da mejl adrese lako stignu do spamera.

Do sada je sve funkcionisalo tako da je svaki fajl bio dobrodošao na Drive, a bez ikakve provjere.

To je daleko od bezbjednog, jer rijetko ko ima potpunu kontrolu nad tim ko raspolaže njegovom mejl adresom.

Drive spam folder je dakle sličan Gmail sandučetu za nepoželjne poruke, a stručnjaci kažu da platformi nedostaju još dvije opcije: da se dijeljenje fajlova ograniči samo na Gmail korisnike, te ona koja potpuno ukida mogućnost dijeljenja fajlova, prenosi PC Press.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: PC press

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UGROŽENI LOKALNI BUDŽETI U SRPSKOJ: Za prva četiri meseca doznačeno im čak 17 miliona KM manje prihoda od PDV

OPŠTINAMA i gradovima u Srpskoj, u prva četiri meseca ove godine doznačeno je 17 miliona KM manje prihoda...

Iskustva pacijenta iz Istočnog Sarajeva u bijeljinskoj Bolnici – „Srećan sam kad vidim kakve ljekare i osoblje imamo“

Fejsbuk status bijeljinske Bolnice "Sveti Vračevi" prenosimo u cjelosti: "Pacijent iz Istočnog Sarajeva, Tihomir Jokić, javio se u našu...

LJUBIŠA STEVANOVIĆ: Sama manipulacija je apsolutno bezbjedna, ukoliko je sprovodi stručan i medicinski školovan kiropraktičar (foto)

Master kiropraktike Bijeljinac Ljubiša Stevanović svojim sugrađanima pruža usluge masaže, kiropraktike i medicinske hidžame. Za portal Dešavanja u Bijeljini...