GODIŠNJI KONCERT U ČAST KRSNE SLAVE: KUD „Ravno Polje“ proslavio Svetog Vasilija Ostroškog i 15 godina rada

Datum:

Share post:

GODIŠNJI KONCERT U ČAST KRSNE SLAVE: KUD „Ravno Polje“ proslavio Svetog Vasilija Ostroškog i 15 godina rada

Članovi Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Ravno Polje“ lomljenjem slavskog kolača i Godišnjim koncertom proslavili su krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog i 15 godina postojanja i rada u ugljevičkoj sportskoj sali.

Četiri ansambla KUD-a „Ravo Polje“ te gosti KUD „Vuk Karadžić“ iz Loznice /Srbija/,  SKUD „Semberija“ iz Bijeljine,   KUD-a „Trnova“ te Etno grupa „Bosiljak“ iz Brčkog uveselili su Ugljevičane u prepunoj sali.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „Ravno Polje“ Slaviša jović kaže da ovo društvo broji dva dječija ansabla, te prvi ansambl i veterane što je ukupno više od 100 članova.

-Trenutno radimo na formiranju muške i ženske pjevačke grupe-rekao je Jović.

U protekloj godini, Jović je izdvojio nastup ovog društva na festivalu u Sjevernoj Makedoniji kao i nekoliko nastupa u Srbiji i Srpskoj.

-Ove godine su planirane dvije turneje. Za dječije ansamble imamo dogovorene nastupe u Srbiji i ovdje kod nas, pa će i ova godina biti uspješna kao i prethodne-najavio je Jović.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić nakon obreda lomljenja slavskog kolača i osveštanja slavskog žita čestitao je krsnu slavu članovima ovog kulturno-umjetničkog društva sa željom da uvijek pronose igrom i pjesmom običaje i ljepote ugljevičkog kraja.

-Podržavamo sva tri kulturno-umjetnička društva u našoj opštini koji na najbolji mogući način čuvaju našu tradiciju, kulturu i običaje-naglasio je Perić.

KUD „Ravno Polje“ istakao je Perić, je dokaz da u jednoj maloj sredini, zahvaljujući ljudima koji su posvećeni kulturi i tradiciji, postiže izuzetne rezultate na kulturnom polju.

Perić je najavio da će opština Ugljevik za  članove KUD-a „Ravno Polje“ učestvovati u nabavci nove opreme kao i dalju materijalnu podršku njihovom radu.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STEVANDIĆ: „Sutra konačna odluka o izborima, opozicija od početka radila sa Šmitom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima...

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...

Upis na fakultet ili srednju školu, jedna od najvažniji odluka u životu: Prema istraživanju, ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Federalni zavod za zapošljavanje želi podsjetiti na rezultate istraživanja tržišta rada 2023/2024, koje je realizovano tokom septembra i...