Gmail za Android i iOS dobija još više AI funkcija

Datum:

Share post:

Odgovori na vaša pitanja, još bolji automatski odgovori na e-mail poruke, kreiranje sažetaka dugačkih poruka, su samo neke od AI funkcija koje dobija poboljšana verzija Gmail aplikacije za Android i iOS uređaje.

Google je odlučio da značajnije poboljša Gmail za Android i iOS sisteme uvođenjem većeg broja novih funkcija zasnovanih na Gemini vještačkoj inteligenciji. Sa novim funkcijama, dobićete pristup pitanjima i odgovorima, unaprijeđenom sistemu pisanja pametnih odgovora na e-mail poruke koje ste primili, sumiranju velikih poruka i još mnogo toga.

U suštini, ako sada imate puno posla sa velikim brojem e-poruka koje svakodnevno primate i na koje po prirodi posla morate da odgovorite, novi Gmail će definitivno biti bolji način za rukovanje i odgovaranje na njih. Veći uticaj AI funkcija će vam pomoći da upravo to učinite.

Google je govorio o tome kako je implementacija generativne AI u Gmail na mobilnom telefonu bio težak proces, ali dobra vijest je da će ove napredne funkcije konačno biti dostupne i to vrlo brzo. Uskoro ćete moći da koristite „Summarize this email“ na iOS i Android telefonima, što će biti odlično za dugačke prepiske i poruke.

Novi taster će biti postavljen tačno ispod naslova poruke na vrhu ekrana, a možete čak i da povučete prstom od vrha ekrana i dobijete Gemini listu sa traženim rezimeom poruke. Dobra vijest je da će korisnici Workspace Labsa početi da dobijaju pristup ovim funkcijama već tokom ove nedjelje, a funkcija će postati dostupna većem broju korisnika u junu.

Ubuduće, Gmail pitanja i odgovori biće još jedna dostupna funkcija. Gemini ikona u gornjem desnom uglu vaše Inbox pošte će vam omogućiti da unosite upite, u osnovi postavljajući razna pitanja, što je prilično zanimljivo. Ova funkcija će biti dostupna u julu za korisnike Workspace Labsa na mobilnim uređajima.

Štaviše, Gmail takođe donosi kontekstualne pametne odgovore, koji omogućavaju vještačkoj inteligenciji da analizira kontekst poruke i pruži mnogo tačnije i detaljnije predloge odgovora od trenutno dostupnih opcija.

Nećete morati dugo da čekate na ovu funkciju, jer će početi da se pojavljuje na mobilnim uređajima i web verziji Gmail aplikacije, već tokom jula. Već u ovom trenutku možemo sa sigurnošću reći da je Google integracija Gemini i Gmail servisa pun pogodak, omogućivši da zajedno postaju još bolji.

Sa uvođenjem ovih funkcija, mnogi korisnici će imati više vremena i lakše će obavljati čitav proces komunikacije elektronskim porukama uz daleko veću pažnju tokom prepiske.

Jedva čekamo da isprobamo nove funkcije, pošto je slanje, prijem i odgovaranje na elektronsku poštu jedan od najčešćih dnevnih poslova najvećeg broja korisnika, piše „Wccftech“, a prenosi „BenchMark“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a. Iz SDS-a...

STEVANDIĆ: „Sutra konačna odluka o izborima, opozicija od početka radila sa Šmitom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima...

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...