Gmail uskoro dobija još jedan sloj zaštite

Datum:

Share post:

Gmail bi mogao da doda još jedan korak provjeravanja kada pokušate, na primjer, da dodate adresu za prosleđivanje i uređivanje vaših filtera.

Kako je navedeno u objavi na zvaničnom Google blogu, dodatni korak mogao bi da spriječi zlonamjerne osobe koje imaju pristup vašem nalogu da filtriraju e-poštu na načine koje ne očekujete ili da prosljeđuju e-poštu na novu adresu bez vašeg znanja.

IMAP pristup: Omogućavanje statusa IMAP pristupa iz podešavanja. (Administratori radnog prostora kontrolšu da li će ovo podešavanje biti vidljivo krajnjim korisnicima ili ne).

Ako pokušate da promijenite ta podešavanja, a Google tu radnju smatra ‘rizičnom’, od vas će tražiti potvrdu da ste vi osoba koja zapravo pokušava izvršiti promjenu.

Ukoliko ne dobije odgovarajući odgovor, dobićete ‘kritično bezbjednosno upozorenje’ koje će vas obavestiti da nešto nije u redu.

Dodatna zaštita biće dostupna svim korisnicima Google Workspacea i ljudima s ličnim korisničkim nalozima na Googleu.

Doduše, to će važiti samo za one koji koriste Google kao svog pružaoca identiteta i za radnje preduzete u okviru Google proizvoda.

Google je prošle godine uveo sličan upit za potvrdu za ‘osjetljive radnje izvšene na vašem korisničkom nalogu u okviru Google Workspacea’, piše Verge.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MIŠIĆ: Opšti kolektivni ugovor važan i za radnike i za poslodavce

Opšti kolektivni ugovor važan je ne samo za radnike, već i za poslodavce, rekla je Ranka Mišić, predsjednik...

Ljubavna priča Ajše i Miloša iz Bijeljine

Miloš i ja smo se vjenčali prije 3 godine. Naš zajednički život je ispunjen raznim izazovima ali uz...

Pouzdana partnerstva i podrška ključni za uspjeh i održivost domaćih gazdinstava – Porodica Gajić iz Gornjeg Crnjelova već 25 godina razvija svoju farmu muznih...

Pouzdana partnerstva i podrška ključni za uspjeh i održivost domaćih gazdinstava Farmer Ljubomir Gajić širi svoje gazdinstvo zahvaljujući...

„Mačak u čizmama i zli čarobnjak“ – besplatna predstava za najmlađe 27. septembra u Centru za kulturu „Semberija“

Povodom dječije sedmice Centar za kulturu u saradnji sa udruženjem "Ceca i deca" poklanjaju besplatnu predstavu za sve...