Glasnik semberskog fudbala – MIJODRAG JAKOVLJEVIĆ “MISTER MJ“, ’’Otišao tiho, kao što je i živio

Datum:

Share post:

Prije nekoliko dana, tiho i skromno kako je i živio, napustio nas je Mijodrag Jakovljević, sportski radnik i sportski novinar. Umro je u svojim Međašima gdje je i sahranjen.

Mijodrag Jakovljević je bio zaljubljenik u fudbal i od početka  osamdesetih godina prošlog vijeka je postao dopisnik saradnik mnogih listova u bivšoj SFRJ.

Njegove objave su se mogle naći u Semberskim novinama, Frontu slobode iz Tuzle, Sportskim novostima iz Zagreba, beogradskom Sportu i Žurnalu, Fokusu, Glasu Srpske, sarajevskom Oslobođenju i ko zna kojim još novinama. Kada su se pojavili elektronski mediji pisao je za Sport DC i banjalučku Pravdu BL kao i bijeljinske portale.

Bio je glasnik  semberskog fudbala, čiji se glas, zahvaljujući njemu, širio po cijeloj državi. Njegovi tekstovi su bili kratki i koncizni a nekada i široki i jasni,ali svi su znali šta se dešavalo u Semberiji.

TESTNA REKLAMA

Prelistavajući stare novine u muzeju Semberije i Narodnoj biblioteci u Bijeljini, zapažamo da u zadnjih trideset i više godina sa njegovim čuvenim potpisom „MJ“ ima na stotine objava a on nikada nije za to nagrađen zaslužnim priznanjem.

Jedino priznanje je dobio od FK “Proleter“ iz Dvorova  na proslavi 70 godina postojanja kada je nagrađen Zahvalnicom za doprinos u stvaranju istorije kluba svojim objavama u sredstvima informisanja.

Vjerujem da je iza njega ostala i velika arhiva i fotografije koje je uvjek pravio svojim malim foto aparatom.

Nadamo se da će ovaj moj tekst pokrenuti neke strukture da u narednom periodu odaju priznanje Mijodragu Jakovljeviću, makar potshumno.

Počivaj u miru Miodraže.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 2. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do prekida...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 1,50-2,00 KM CRNI LUK kg 1,50 KM BIJELI LUK kg 8,00-10,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

VRIJEME DANAS oblačno sa kišom

Ujutru na severoistoku oblačno sa kišom, u ostalim predelima malo do umereno oblačno i hladno. Na zapadu i...

Frilenseri u Srpskoj uplatili 805.000 KM poreza

Sve veći broj građana Srpske zarađuje baveći se frilensing poslovima na internetu pa su tako poreski obveznici koji...