Fudbaleri Zvijezde 09 u generalnoj provjeri pred prve zvanične utakmice u novoj sezoni u subotu od 13 časova u etno-selu Stanišići odigraće susret protiv člana Prve lige Srbije Radničkog 1922 iz Sremske Mitrovice.

Biće ovo za izabranike Darka Milosavljevića prvi izlazak na prirodnu travu od jesenas na jednoj utakmici i sigurno veliki izazov za fudbalere, koji su pripreme i dosadašnje kontrolne susrete igrali na vještačkoj podlozi.

– Sigurno da će na ovom meču igračima biti potrebno malo vremena da se priviknu na prirodnu travu, ali šta je, tu je. I protiv Radničkog 1922 svi fudbaleri će dobiti šansu da se još jednom dokažu i da vidimo koliko su blizu startne postave – naglasio je šef stručnog štaba Zvijezde 09 Darko Milisavljević.

U prethodne tri kontrolne utakmice njegovi izabranici prvo su poraženi od Železničara iz Pančeva sa 1:3, a potom su savladali tuzlansku Slobodu sa 1:0 i Loznicu sa 2:1.

– Svaki od ova tri duela pokazao je neke loše, ali i dosta dobrih stvari. U prvom delu sezone veoma lako smo primali golove, a dosta smo ih i dali. Takva ofanzivna igra nije nam dala baš neke dobre rezultate, zato moramo na proleće drugačije da igramo. Taj novi pristup pokušavamo da uigramo baš u ovim kontrolnim susretima – nastavio je Milisavljević.

Za premijerligaša iz etno-sela Stanišići već poslije ovog susreta kreću zvanične bitke.

– Ovaj susret za nas će biti u stvari generalna provera, jer već 10. februara igramo utakmicu osmine finala Kupa BiH u kojoj ćemo biti gosti apsolutnom favoritu Borcu, a sedam dana kasnije bićemo gosti Posušja u 19. kolu Premijer lige. Što se tiče Kupa pokušaćemo sve da iznenadimo Banjalučane, ali biće to izuzetno teško. Ništa lakše neće biti ni na stadionu “Mokri Dolac”, jer igramo protiv ekipe koja je takođe u teškoj situaciji. Međutim, mora svim igračima da bude jasno da je naš bodovni zaostatak u prvenstvu prilično veliki i da je za nas svaka utakmica kvalifikaciona. U svakoj moramo ići na pobedu i moramo da se borimo dok god ima nade za opstanak – dodao je Milisavljević.

Manji roster

U nastavku sezone  stručni štab Zvijezde 09 imaće mnogo manje fudbalera na raspolaganju nego jesenas. U zimskom prelaznom roku klub je napustilo čak deset igrača: Stefan Veličković, Mladen Jutrić, Marko Jevremović, Aleksa Paić, Zoran Danoski, Krsta Đorđević, Saneh Bubakar, Emanulah Blažević, Nenad Gavrić i Sedad Subašić. Došla su samo tri nova imena: Danilo Šipovac, Enedin Mulalić i Luka Malić.

– Imaćemo znatno manji roster nego jesenas. Na raspolaganju će biti 23 igrača sa golmanima i još neki juniori iz omladinske škole. Kvalitetno smo odradili dosadašnji tok priprema i verujem da će taj broj fudbalera biti dovoljan za sva iskušenja koja nas očekuju – istakao je šef stručnog štaba Zvijezde 09 Darko Milisavljević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име