FPE BIJELJINA: Održan kvalifikacioni turnir u društvenoj igri Monetura

Datum:

Share post:

Dana, 26.12.2023. godine u prostorijama Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina održano je takmičenje u društvenoj igri Monetura koje organizuje Narodna banka Srbije, a kome su prisustvovali i predstavnici Narodne banke.

Za takmičenje u Moneturi su oformljene tri ekipe, dvije ekipe od po četiri studenta i jedna ekipa sa 3 studenta treće i četvrte godine studija, a pobjednici svake od grupa će imati priliku da se takmiče na završnom turniru u prostorijama Narodne banke Srbije koji se organizuje u okviru svjetske sedmice novca, a kome će i ove godine prisustvovati pobjednici sa velikog broja fakulteta iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Jedna od nagrada za pobjednike glavnog turnira je i praksa u Narodnoj banci Srbije.

Monetura je spoj zabave, znanja, tehnike, taktike ali i sreće. Studenti su kroz igru i zabavu stekli novo iskustvo, a Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina će na završnom turniru predstavljati oni koji su danas, uz malo sreće, boreći se sa inflacijom, najbolje odigrali ulogu guvernera Narodne banke te na raznorazne situacije odgovorili adekvatnim mjerama. Pobjednici ovog kvalifikacionog turnira su:

– Vasilija Milović, student 4. godine studija,
– Milenko Prelovac, student 3. godine studija,
– Marija Tekić, student 4. godine studija,

Tamara Janković, student 4. godine studija, kao najbolji drugoplasirani takmičar će biti rezerva koja će takođe imati priliku da ide na završni turnir u Moneturi.

Gore pomenuti studenti su dobili na poklon po primjerak igre Monetura. Završni turnir će biti organizovan krajem marta 2024. godine.

Dragi studenti, srećno u finalu!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...

Danas i sutra obilne padavine u Hercegovini

U subotu 24.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vetar. Vetar će tokom jutra oslabiti na severu,...

TRAGEDIJA U KINI U požaru u stambenoj zgradi poginulo 15 osoba, a 42 povrijeđene

Petnaest ljudi je poginulo, a 44 je hospitalizovano nakon što je izbio požar u stambenoj zgradi u gradu...

SERVISNE INFORMACIJE za 24. februar: Prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Električnu energiju neće imati sljedeći korisnici: Elektroenergetski objekat Područje bez napajanja Razlog prekida isporuke Početak Završetak TS BRČANSKA CESTA 3 Dijelovi ulica: Cara Uroša, Dušana...