Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina učesnik Međunarodne sedmice 2023. na Politehničkom institutu u Portu

Datum:

Share post:

Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina bio je učesnik Međunarodne sedmice 2023. na Fakultetu za računovodstvo i biznis (ISCAP, P. Porto) Politehničkog instituta u Portu u okviru Erasmus+ ICM programa razmjene studenata i osoblja u periodu od 16. do 22. aprila 2023. godine.

Ove godine na Međunarodnoj sedmici učestvovala su 32 učesnika iz 13 zemalja, a među njima su se našla i tri nastavnika sa Fakulteta poslovne ekonomije: prodekan za nastavu prof. dr Predrag Katanić, prof. dr Jelena Damjanović i doc. dr Suzana Marković, koji su na Fakultetu za računovostvo i biznis boravili u svojstvu gostujućih predavača.

Prof. dr Predrag Katanić održao je predavanje na temu Using Web Scraping for Collecting Data from Internet na osnovnim i master studijama. Prof. dr Jelena Damjanović prezentovala je temu iz svoje uže naučne oblasti pod nazivom Consumer Law in the Digital Economy: Current Trends in International Business Law na osnovnim studijama na programu Sales to International Markets. Doc. dr Suzana Marković održala je predavanje na temu English as a Lingua Franca in Business Settings – The English Language in Use in Personal Marketing studentima osnovnih studija na programima Business Communication i Administrative Assistance and Translation Studies.

Nadalje, naši nastavnici imali su priliku da se upoznaju sa portugalskom kulturom sa posebnim osvrtom na poslovnu kulturu u okviru radionice Portuguese Culture, Business and International Trade.

Takođe, radionica Internationalization, Cooperation and Project Brainstorming pružila je detaljan uvid u funkcionisanje Politehničkog instituta u Portu, kao i uvid u oblasti djelovanja ostalih učesnika Međunarodne sedmice u njihovim matičnim institucijama, što je otvorilo mnoga polja za potencijalne buduće saradnje.

Ova posjeta nastavak je uspješne saradnje Fakulteta poslovne ekonomije i Fakulteta za računovodstvo i biznis Politehničkog instituta u Portu u okviru Erasmus+ ICM projekta. Do sada je deset predstavnika našeg univerziteta otišlo u razmjenu sa ovom institucijom u Portugalu, dok smo u martu prošle godine ugostili šest nastavnika sa Fakulteta za računovodstvo i biznis. Takođe, pet studenata master studija iz Porta učestvovalo je u razmjeni sa Fakultetom poslovne ekonomije, provodeći po jedan semestar na smjeru Digitalna ekonomija.

Nadamo se da će se nastaviti uspješna saradnja između ove dvije institucije, te da će naši studenti i nastavno osoblje aktivno učestvovati u međunarodnim razmjenama ovoga tipa s ciljem širenja internacionalne mreže.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: fpe.ues.rs.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...