Episkop Fotije u pjesmi “Za Svetosavski život” poslao jasnu poruku Srbima

Datum:

Share post:

Najnovija pjesma Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija “Za Svetosavski život” odiše pastirskom brigom za srpski rod, koji u ovim vihorima i nedaćama istorije, žudno iščekuje riječ svoje Crkve, kako bi razumjeli dešavanja u kojima su zatečeni i o kojima se mali čovek ništa ne pita a  ruši mu se zdrava porodica, dom, oduzima tradicija i sve u šta je do skora vjerovao.

– Mi Srbi smo za Život- jer smo za Hrista, mi smo za svjetlost, a protiv tame, Srbi su za Boga, za dobro,a ne za zlo kojim nas mame-ovim stihom počinje duhovna pjesma koja je objavljena na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

I ovom pjesmom, tim i takvim ljudima se obraća episkop Fotije, da ih utješi i podrži da ne odustaju od svojih Krsnih slava, svojih Svetitelja i vrijednosti koje su im vijekovima temeljile život.

-Oni koji kažu da su za EU, jesu li za pedofiliju, jesu li za promenu pola, da im unuk ode u školu a kao unuka se vrati, jesu li za gej parade, gde ljudskog poštenja, stida i srama nestade? jesu li za legalnu drogu, javne ulice prostitucije, karnevale Gomore i smrad Sodome?-postavlja pitanje u pjesmi vladika Fotije.

U pjesmi, Episkop Fotije se obraća i onima koji trenutno imaju zemaljsku vlast da se njihova pita, obraća im se sa nadom i vjerom da će da dopre do njih ova molitva i upozorenje koje je na tragu lazarevskom – da je zemaljsko za maleno carstvo, a Nebesko uvek i dovijeka.

-Koliko još treba nabrajati da naše glavešine čuju, jer o svemu oni odlučuju, a brzo zaboravismo sirene, podrume i EU tomahavke, i osiromašeni uranijum koji samo 45.000 godina zrači, i sve drugo,i mnogo gore, da nas od Crne Gore i bratske Rusije odgovore, i povedu nas putem koji u bespuće vodi-ovim stihom završava pjesmu ovaj divni arhijerej Srpske pravoslavne crkve.

https://www.eparhijazt.com/sr/news/vijesti-iz-eparhije/pesme-episkopa/5695.episkop-fotije—za-svetosavski-zivot.html

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...