DRAGAN BOCIN SIMEUNOVIĆ – odigrao preko 400 utakmica za dvorovljanski Proleter (foto)

Datum:

Share post:

Dragan Simeunović Bocin je rođen i živi u Dvorovima, a svu svoju fudbalsku karijeru je proveo u FK “Proleter“ iz Dvorova, osim nekoliko sezona na samom kraju karijere kada je igrao u FK “Pobjeda“ iz Triješnice.

PONIKAO U ŠKOLI “PROLETERA“

Dragan je ponikao u školi fudbala Proletera gdje je igrao fudbal kao mali dječak sa svojom generacijom i očekivao da u kasnijem periodu bude prvotimac.

Sa ponosom je tokom utakmica dodavao lopte iza gola a kada je stasao u omladinca te se prihvatio i posla “ekonoma“ na stadionu kako bi bio što više na fudbalskom terenu.

“ROBUSAN“ IGRAČ – NIJE BIO “OMILJEN“ KOD SUDIJA

Kao vrlo mlad je uvršten u seniorski sastav (polovinom osamdesetih godina 20. vijeka) i tu se neprikosnoveno zadržao do kraja karijere igrajući beka ili centarhalfa-štopera na vrlo kvalitetan i zahvalan način.

Dragan Simeunović Bocin

Bio je poznat kao robusan i snažan igrač koji nije prezao od jakih duela u kojima je primao batine ali Bogami i sam ih davao. Odigrao je u Proleteru oko četiri stotine utakmica što zvaničnih što prijateljskih i postigao nekoliko pogodaka. Nije bio omiljen kod sudija pa je često sankcionisan opomenama ili isključenjima ali to ga nije sputavalo da nastavi svoju igru i svoje sportsko ponašanje.

Poštovan je bio od protivnika koji su ga cijenili i prema njemu imali posebno ophođenje a još su nam u sjećanju  njegovi dueli sa popom Neđom Zarićem koji je igrao u FK “Gradina“ Srebrenik a kasnije u FK “Rudar“ Ugljevik.

Bili su to obostrani žestoki dueli koji su se posle utakmice završavali prijateljskim pozdravom.

Draganov stariji sin Aleksandar Saša je krenuo njegovim fudbalskim stopama.

Za stvaranje istorije FK “Proleter“ Dvorovi, DRAGAN BOCIN SIMEUNOVIĆ je od 1999.godine nosilac “SREBRNE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...