’’EKSPLOATACIJA UGLJA’’ zakazuje tematsku sjednicu SO Ugljevik – POZVAN I MINISTAR ĐOKIĆ

Datum:

Share post:

Ugljevičani su već danima uskomešani  zbog Rješenja kojim se Koncesionaru „Comsar Energy Republika Srpska“ odobrava eksploatacija uglja iz kopa „Ugljevik Istok 2“.

Sindikalna organizacija RiTE Ugljevik uputila je Skupštini opštine zahtjev za održavanje tematske sjednice u vezi sa eksploatacijom uglja u ležištu „Ugljevik istok 2“.

U zahtjevu je navedeno da su radnici zabrinuti zbog Rješenja kojim Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske odobrava koncesionaru „Comsar Energy RS“ eksploataciju uglja sa ležišta „Ugljevik istok 2“.

Odobravanjem eksploatacije trećem licu u ležištu uglja „Ugljevik istok 2-Gajići“, koje je u prošlosti predstavljalo ležište namjenjeno snabdijevanju Termoelektrane ugljem, dovodi se u pitanje sudbina RiTE Ugljevik, navodi se u zahtjevu.

Zbog svega navedenog Skupština opštine Ugljevik će sazvati tematsku sjednicu na kojoj će se razmatrati aktuelna tema koja zabrinjava cjelokupnu javnost opštine Ugljevik.

Od stručnih službi RiTE Ugljevik zatraženo je da u što kraćem roku dostave sve potrebne materijale vezane za ovu temu kako bi predstavnici građana mogli na kvalitetan način učestvovati u diskusiji i donošenju odluka.

U cilju vođenja što kvalitetnije diskusije Skupština opštine Ugljevik insistira da sjednici prisustvuje i ministar energetike i rudarstva RS gospodin Petar Đokić-piše u dopisu koji je Sindikalnoj organizaciji RiTE Ugljevik i ministru energetike i rudarstva U Vladi srpske Petru Đokiću uputio predsjednik SO Ugljevik Zoran Lazić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ugljevik.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nemanja Gruban, odbornik u Skupštini Prijedora, pristupio Selaku i SPS

Nemanja Gruban, odbornik u Skupštini Prijedora, pristupio SPS-u Nakon razgovora sa Goranom Selakom, predsjednikom Socijalističke partije Srpske, ovoj partiji...

Iran, uprkos napadu Izraela, na pragu da NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU

Međusobni napadi Izraela i Irana još jednom su bacili svjetlo na činjenicu da ovaj sukob može da se...

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...