DUG 800.000 KM! Raskinut ugovor o isporuci uglja bijeljinskoj Toplani – čeka se novi dobavljač (foto)

Datum:

Share post:

Ilić Trgovina d.o.o iz  Zvornika jednostrano je raskinula Ugovor o isporuci uglja bijeljinskoj Toplani.

Ovu vijest za portal Dešavanja u Bijeljini je potvrdio i v.d. direktora Gradske toplane u Bijeljini Dušan Ilić.

Dušan Ilić, v.d. direktor Gradske toplane Bijeljina

Razlog jednostranog raskida ugovora od strane d.o.o. Ilić Trgovina iz  Zvornika je kako kaže Ilić, dug bijeljinske Toplane u iznosu od oko 800.000 KM prema dobavljaču (d.o.o. Ilić Trgovina Zvornik).

Direktor preduzeća Ilić Trgovina d.o.o iz  Zvornika Gordana Trbić nije odgovarala na naše telefonske pozive.

-Pokušavamo da prevaziđemo problem, a u petak očekujemo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama izbor novog dobavljača uglja za bijeljinsku Toplanu, izjavio je Dušan Ilić.

ILIĆ: Neophodno povećanje cijene grijanja kako bi Gradska toplana opstala (video)

Gradska toplana u Bijeljini, tekuću sezonu je počela na vrijeme i u zakonskom roku, odnosno, 15.oktobra. 2023. godine izjavio je (op.a 16. novembra 2023.) v.d. direktora Gradske toplane, Dušan Ilić, napominjući da Toplana u Bijeljini posjeduje dovoljne količine energenata, te da ukoliko dođe do smanjenja temperature, neće imati problem sa nabavkom većih količina uglja.

“Imali smo tu sreću da nam je ostalo uglja od prošle godine, oko 300 tona, tako da smo imali za početak sezone. Potpisali smo i ugovor sa dobavljačem koji je već počeo dovlačiti ugalj, tako da imamo uvijek zaliha oko 200-300 tona što je dovoljno za narednih 10-15 dana. Ukoliko dođe do smanjenja temperature, pisali smo urgenciju Rudniku (RiTe Ugljevik op.a) tako da ćemo moći dobiti i veće količine, ako bi bilo potrebno“, rekao je tada Ilić.

Grijanje Gradske toplane koristi trenutno oko 1.000 korisnika, a Ilić napominje da se osjetio značajan pad u odnosu na prethodnih deset godina, te da su im velika konkurencija toplotne pumpe.

-Grejna sezona u Bijeljini se završava 15. aprila 2024. godine, a ako bude potrebe biće produžena i do 1. maja tekuće godine, zaključio je Ilić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Iran, uprkos napadu Izraela, na pragu da NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU

Međusobni napadi Izraela i Irana još jednom su bacili svjetlo na činjenicu da ovaj sukob može da se...

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...