DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Velika potreba za sanitetskim vozilima

Datum:

Share post:

U bijeljinskom Domu zdravlja zadovoljni su što će od Vlade Republike Srpske dobiti novo sanitetsko vozilo, jer postoji velika potreba za njima u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja zbrinjava pacijente sa područja Bijeljina, Pelagićeva i Donjeg Žabara, rekla je Srni pomoćnik direktora za opšte poslove Ružica Jelisić.

“Trenutno raspolažemo sa ukupno sedam sanitetskih vozila. Jedno je raspoređeno u ambulanti Pelagićevo, koje služi za transport hitnih slučajeva iz te ambulante i iz Donjeg Žabara, kao i za prevoz pacijenata na dijalizu”, rekla je Jelisićeva.

Ona je navela da se uvidom u evidencije primijećuje da se tokom 2021. i 2022. godine povećava pređena kilometraža sanitetskih vozila i u prosjeku je oko 280.000 kilometara.

“Pored pružanja usluga sanitetskog prevoza u lokalu i u druge gradove Republike Srpske, kao i van Srpske, Služba hitne medicinske pomoći učestvuje u medicinskom obezbjeđenju javnih skupova, kulturnih, sportskih manifestacija, koje su se održavale u našem gradu”, rekla je Jelisićeva.

Ona je dodala da je tokom 2022. godine zbog čestih kvarova i velikih troškova održavanja rashodovano jedno vozilo, te da Domu zdravlja Bijeljina trebaju nova zbog dotrajalosti postojećih.

Dom zdravlja Bijeljina je javna zdravstvena ustanova koja pruža usluge primarnog nivoa zdravstvene zaštite za osiguranike sa područja tri lokalne zajednice – Bijeljina, Pelagićevo i Donji Žabar.

U ostvarivanju primarnog nivoa zdravstvene zaštite Dom zdravlja Bijeljina organizuje i usluge hitne medicinske pomoći i hitnog sanitetskog prevoza.

Vlada Republike Srpske usvojila je juče odluku o pravu prenosa vlasništva nad 10 novih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti 1,32 miliona KM sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na javne zdravstvene ustanove.

Vlasništvo nad vozilima biće preneseno na domove zdravlja Banjaluka, Čelinac, Bijeljina, Kotor Varoš, Laktaši, Rudo, Ugljevik, Višegrad, Zvornik, te na bolnicu “Srbija” Istočno Sarajevo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...