DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Velika potreba za sanitetskim vozilima

Datum:

Share post:

U bijeljinskom Domu zdravlja zadovoljni su što će od Vlade Republike Srpske dobiti novo sanitetsko vozilo, jer postoji velika potreba za njima u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja zbrinjava pacijente sa područja Bijeljina, Pelagićeva i Donjeg Žabara, rekla je Srni pomoćnik direktora za opšte poslove Ružica Jelisić.

“Trenutno raspolažemo sa ukupno sedam sanitetskih vozila. Jedno je raspoređeno u ambulanti Pelagićevo, koje služi za transport hitnih slučajeva iz te ambulante i iz Donjeg Žabara, kao i za prevoz pacijenata na dijalizu”, rekla je Jelisićeva.

Ona je navela da se uvidom u evidencije primijećuje da se tokom 2021. i 2022. godine povećava pređena kilometraža sanitetskih vozila i u prosjeku je oko 280.000 kilometara.

“Pored pružanja usluga sanitetskog prevoza u lokalu i u druge gradove Republike Srpske, kao i van Srpske, Služba hitne medicinske pomoći učestvuje u medicinskom obezbjeđenju javnih skupova, kulturnih, sportskih manifestacija, koje su se održavale u našem gradu”, rekla je Jelisićeva.

Ona je dodala da je tokom 2022. godine zbog čestih kvarova i velikih troškova održavanja rashodovano jedno vozilo, te da Domu zdravlja Bijeljina trebaju nova zbog dotrajalosti postojećih.

Dom zdravlja Bijeljina je javna zdravstvena ustanova koja pruža usluge primarnog nivoa zdravstvene zaštite za osiguranike sa područja tri lokalne zajednice – Bijeljina, Pelagićevo i Donji Žabar.

U ostvarivanju primarnog nivoa zdravstvene zaštite Dom zdravlja Bijeljina organizuje i usluge hitne medicinske pomoći i hitnog sanitetskog prevoza.

Vlada Republike Srpske usvojila je juče odluku o pravu prenosa vlasništva nad 10 novih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti 1,32 miliona KM sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na javne zdravstvene ustanove.

Vlasništvo nad vozilima biće preneseno na domove zdravlja Banjaluka, Čelinac, Bijeljina, Kotor Varoš, Laktaši, Rudo, Ugljevik, Višegrad, Zvornik, te na bolnicu “Srbija” Istočno Sarajevo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...