DODIK: Zatvoriti fakultete koji izdaju lažne diplome

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da je validnost diplome direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice pitanje za nadležne institucije, ali da će se lično založiti da zakonom bude predviđeno zatvaranje fakulteta koji izdaju lažne diplome.
 

"Koliko znam, nadležni organi su rekli svoje", rekao je Dodik novinarima, podsjećajući da je republički prosvjetni inspektorat, na zahtjev Tužilaštva BiH, utvrdio da postoji povreda materijalnih činjenica kada je u pitanju Mehmedagićeva diploma i da je Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci naloženo da je poništi. 

Dodik je najavio da će insistirati da se u Republici Srpskoj što prije promijeni Zakon o visokom obrazovanju i da se utvrdi da svaka visokoškolska ustanova koja izda lažnu, nevalidnu diplomu bude zatvorena. 

"Ne želim da se petljam šta je Tužilaštvo imalo namjeru da učini sa tim. To nek ono nastavi i dalje da radi", dodao je Dodik. 

On je naveo da su federalni mediji o slučaju Mehmedagićeve diplome prenijeli saopštenje OBA-e, ali nisu rekli o čemu je riječ. 

TESTNA REKLAMA

"U Federaciji BiH možete da imate lažnu diplomu, ali ako neko odluči da vas štiti, onda to čine svi mediji", zaključio je srpski član Predsjedništva BiH. 

Republički prosvjetni inspektorat potvrdio je prošle sedmice da je diploma direktora OBA nevažeća.

Vanrednom kontrolom inspektora, provedenom 30. jula po nalogu Tužilaštva BiH, utvrđene su brojne nepravilnosti u Mehmedagićevoj diplomi, koju je 2007. godine, stekao na Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci. 

Ovim povodom iz Tužilaštva BiH je saopšteno da rade na širem predmetu koji se odnosi na provjere zakonitosti i valjanosti diploma rukovodilaca agencija za provođenje zakona na nivou BiH. 

Osim u ovom predmetu, rečeno je da se vrše još neke provjere, ali iz Tužilaštva nisu dali više informacija o tome.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...