DODIK: „Suvereno pravo naroda u Srpskoj je da na izbore izlazi po svojim zakonima, a ne po volji mešetara“

Datum:

Share post:

Dodik nakon sastanka s koalicionim partnerima “Suvereno pravo naroda u Srpskoj je da na izbore izlazi po svojim zakonima, a ne po volji mešetara”

Nakon završenog sastanka s koalicionim partnerima i šefovima poslaničkih klubova u NSRS, čija je tema bila najavljeno nametanje Izbornog zakona, kao i način da se Srpskoj vrate nadležnosti iz izbornog procesa, predsjednik Srpske je izjavio da se razgovaralo o važnim temama.

Dogovorili smo se da kreiramo naš Izborni zakon koji je već spreman i predložićemo tekst zakona da bude usvojen po hitnom postupku. Suvereno pravo naroda je to koga će da bira, a ne da to rade mešetari. Prije toga će biti zabranjena primjena Izbornog zakona BiH u dijelu gdje se to provodi na lokalnom nivou – rekao je Dodik.

Istakao je I da je Razgovarano o Apelacionom vijeću Suda BiH, kao I Ustavnom sudu BiH.

– Postoji opšti konsenzusa da sjedište Apelacionog vijeća bude u Republici Srpskoj. Što se tiče Ustavnog suda BiH, ustavnovili smo da to nije legitiman sud. Za nas taj sud ne postoji dok se ne regiliše odlazak stranih sudija – rekao je Dodik.

Pozvao je sve građane Republike Srpske na proslavu Dana Republike Srpske.

 Ukoliko se neko drzne da pokrene bilo kakve sporove zbog toga, reagovaćemo setom mjera kojima će odbraniti svoja prava – rekao je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...