DODIK: Predstavnici Oružanih snaga spremni da se na poziv povuku u Republiku Srpsku

Datum:

Share post:

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao je da političku situaciju u Republici Srpskoj otežava intevencionizam međunarodnih predstavnika i visokog predstavnika koji pokušavaju da nemetnu svoja rješenja.

Ipak, kako je istakao politička, finansijska i bezbjednosna situacija je stabilna.

Govoreći o sastanku zvaničnika Republike Srpske koji je zakazan za sutra, Dodik je rkeao da Republika Srpska ima nekoliko mogućnosti te da će učiniti sve što treba da se zaštiti.

On je rekao da su međunarodni predstavnici i „globalisti“ kada gube spremni da urade sve, te da se njihovo djelovanje mora pratiti, ne u smislu toga da ih se neko boji nego da se reaguje na ono što rade.

Naglasio je i da su obavljene konsultacije i sa predstavnicima Oružanih snaga BiH čiji su pripadnici izrazili spremnost da se na poziv povuku u Republiku Srpsku.

Dodik je dodao da „opozicija u Republici Srpskoj djeluje sa pozicija svojih politika koje ne odražavaju ni vrijeme ni temu“.

On je rekao da političku situaciju u Republici Srpkoj otežava intervencionizam međunarodnih predstavnika i visokog predstavnika koji pokušavaju da nametnu svoja rješenja.
„Taj intervencionizam ima prednost kolonijalnog djelovanja i to je vidljivo kroz djelovanje američkog i britanskog ambasadora. I pored toga Republika Srpska ostaje stabilna“, rekao je Dodik dodajući da je finansijska situacija u Republici Srpskoj dobra i da pokazuje vitalnost i sposobnost te izvršava sve svoje obaveze.

SNSD smatra da je povećano povjerenje kreditora u Republici Srpskoj jer je posljednja emisija obveznica to i pokazala.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...