Dodik položio vijence u spomen na žrtve opsade Lenjingrada

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položio je danas vijence u spomen na žrtve opsade Lenjingrada na Piskarjovskom groblju u Sankt Peterburgu.

Polaganje vijenaca je posvećeno 80. godišnjici oslobođenja Lenjingrada.

Vijence su položili i još Aleksandar Beglov gubernator Sant Peterburga i Nikolaj Patrušev, sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije.

Piskarjovsko memorijalno groblje nalazi se na sejveru Sankt Peterburga i predstavlja jedno od najvećih mjesta gde su sahranjene žrtve Lenjingradske blokade. Memorijalni kompleks je otvoren 9. maja 1960. godine.

Blokada Lenjingrada počela je 8. septembra 1941. godine i trajala je skoro 900 dana. Јedini put kojim je u grad stizala grana je bio Put života preko zaleđenog Ladoškog jezera.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je Bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu, koji okuplja zvaničnike iz 130 zemalja.

Učesnicima foruma, putem video linka, obratio se ruski predsjednik Vladimir Putin koji je poručio da svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u „Krokus siti holu“ kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni.

Dodik je prije Bezbjednosnog foruma obišao „Ekspo“ izložbu.

Dodik je za RTRS istakao da će forum biti prilika da učesnike u svom obraćanju upozna sa stavovima Srpske o najavljenoj rezoluciji o Srebrenici.

Napomenuo je da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom, Dodik je istakao i da Rusija neće podržati ovu rezoluciju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...