Dodik položio vijence u spomen na žrtve opsade Lenjingrada

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položio je danas vijence u spomen na žrtve opsade Lenjingrada na Piskarjovskom groblju u Sankt Peterburgu.

Polaganje vijenaca je posvećeno 80. godišnjici oslobođenja Lenjingrada.

Vijence su položili i još Aleksandar Beglov gubernator Sant Peterburga i Nikolaj Patrušev, sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije.

Piskarjovsko memorijalno groblje nalazi se na sejveru Sankt Peterburga i predstavlja jedno od najvećih mjesta gde su sahranjene žrtve Lenjingradske blokade. Memorijalni kompleks je otvoren 9. maja 1960. godine.

Blokada Lenjingrada počela je 8. septembra 1941. godine i trajala je skoro 900 dana. Јedini put kojim je u grad stizala grana je bio Put života preko zaleđenog Ladoškog jezera.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je Bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu, koji okuplja zvaničnike iz 130 zemalja.

Učesnicima foruma, putem video linka, obratio se ruski predsjednik Vladimir Putin koji je poručio da svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u „Krokus siti holu“ kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni.

Dodik je prije Bezbjednosnog foruma obišao „Ekspo“ izložbu.

Dodik je za RTRS istakao da će forum biti prilika da učesnike u svom obraćanju upozna sa stavovima Srpske o najavljenoj rezoluciji o Srebrenici.

Napomenuo je da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom, Dodik je istakao i da Rusija neće podržati ovu rezoluciju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici iako je više glasova protiv i uzdržanih

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici, iako je više bilo protiv i uzdržanih. Nacrt rezolucije je...

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...