DODIK PODRŽAO MILIČEVIĆA: Institucije Srpske će učestvovati u rekonstrukciji puta od Banjaluke do Zenice

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je inicijativu o modernizaciji putne komunikacije od Maslovara do Bistričaka čime bi se skratio put između Banjaluke i Zenice na 131 kilometar.

Dodik je na svom Tviteru napisao da „uvijek podržava projekte kada je u pitanju izgradnja auto-puteva i puteva u Republici Srpskoj“.

– Tako da podržavam i ideju izgradnje i rekonstrukcije puta od Maslovara prema Blatnici i dalje prema Podjezerima. Institucije Srpske su spremne da učestvuju sa 10 odsto sredstava od ukupnog iznosa kojeg obezbijede pokretači te inicijative. Drago mi je da sam saznao da se od Banjaluke do Istočnog Sarajeva ide preko Zenice – napisao je Dodik.

MILIČEVIĆ: Pokrećemo inicijativu za povezivanje Banja Luke i Istočnog Sarajeva najkraćom putnom komunikacijom preko Zenice

Podsjetimo, skraćivanje puta između Banjaluke i Zenice na 131 kilometar, bila je tema jučerašnjeg sastanka načelnika opštine Teslić Milana Miličevića sa savjetnikom gradonačelnika Zenice Munibom Huseinovićem.

Sastanak je održan u Očaušu kod Teslića, a osim njih dvojice, prisutni su bili i Bojan Кresojević, gradski menadžer Banjaluke te  načelnik Кotor Varoša Zdenko Sakan.

Učesnici sastanka potpisali su izjavu i protokol o zajedničkom djelovanju i saradnji o mogućnostima modernizacije putne komunikacije Maslovare-Očauš-Blatnica-Podjezera-Bistričak kojom bi se omogućilo saobraćajno povezivanje gradova Banjaluke i Zenice i dalje prema Istočnom dijelu Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: dešavanjaubijeljini.com/srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...