Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da lider PDP Branislav Borenović nema drugog posla nego da iznosi lažne tvrdnje i glumi patriotu.

Dodik je, reagujući na današnju izjavu Borenovića u vezi sa glasanjem o članstvu samoproglašenog Kosova u Savjetu Evrope, naveo da još nije kasno da Borenović kao član delegacije parlamenta BiH obezbijedi da BiH glasa protiv i da na taj način dokaže koliki je patriota.

– Ali on to, naravno, neće ni pokušati – napisao je Dodik na “Tviteru”.

Komentarišući Borenovićevu tvrdnju da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović uz saglasnost predsjednika Srpske dijelio odlikovanja u Derventi, Dodik je istakao da niko nije znao da će dodijeliti odlikovanje brigadi Hrvatskog vijeća odbrane koja je činila zločine nad Srbima.

– Nije sporan njegov dolazak, već ono što je uradio – naglasio je Dodik.

On je podsjetio da su i i drugi predsjednici Hrvatske, Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, posjećivali Derventu i da se sa njima sastajao.

– I ubuduće će predsjednici Hrvatske moći posjećivati Republiku Srpsku, ali ne mogu svojim postupcima vrijeđati srpske žrtve – poručio je Dodik.

Što se tiče počasnog predsjednika PDP Mladena Ivanića, Dodik je poručio Borenoviću da bi trebao da zna šta je sve od nadležnosti Republike Srpske Ivanić predao na nivo BiH i time se javno hvalio na političkoj akademiji SDA u Zenici.

Ivanić je svojevremeno na političkoj akademiji SDA u Zenici rekao da je bio učesnik reformi koje su se odnosile na uvođenje PDV, carina, vojske i obavještajne službe na nivou BiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име