Dodik objasnio ZAŠTO JE UVEDENO vanredno stanje

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će nakon uvođenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj brže biti donošeni propisi i uredbe sa zakonskom snagom koje će, prije svega, biti podrška uvedenim mjerama republičkih vlasti radi efikasnijeg saniranja ekonomskih i drugih posljedica virusa korona.

– To podrazumijeva da država može da plati doprinose za radnike u privatnom sektoru, da se regulišu određena prava radnika iz radno-pravnih odnosa i prolongiraju porezi. Ne radi se o tome da će nekome nešto biti otpisano, već će se porez samo prolongirati, reprogramirati ili će biti stavljen neki moratorijum. A kasnije i zavisno od krize vidjećemo na koje sve načine i u kojem periodu će se taj porez plaćati – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je ponovio da se porez mora plaćati, a država je tu da pomogne.
Dodik je rekao da će se nakon uvođenja vanrednog stanja promijeniti odredbe Zakona o kaznama, te da zagovara formiranje posebnih odjeljenja tužilaštava i sudova da bi se adekvatnije reagovalo na kršenje uvedenih mjera.

– Tu je i niz mjera u poljoprivredi – povećanje budžeta, 9.000 paketa za sjetvu, podrška svim poljoprivrednim proizvođačima… – rekao je Dodik.

On je konstatovao da je vanredno stanje povodom korona virusa u Srpskoj moglo biti uvedeno ranije, te da se bespotrebno izgubilo vrijeme.

Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske usljed virusa korona od danas je stupila na snagu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF Radnik MD Shop protiv Željezničara u Tuzli

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: U subotu na teren izlazi i naša juniorska ekipa....

Balkan TRIP TV u posjeti Turističkoj organizaciji Bijeljina (foto)

Jedina turistička televizija na Balkanu, koja egzistira od 2020. godine, bila je danas gost Turističke organizacije Bijeljina. -Naš grad...

PETROVIĆ: Grad Bijeljina po prvi put organizuje kolektivno vjenčanje

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je na svom zvaničnom FB nalogu najavio po prvi put organizaciju kolektivnog vjenčanja u...

Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari...