Dodik: Njemačka okupirala BiH svojom politikom, ali ne može da okupira nas u Srpskoj

Datum:

Share post:

Njemačka je okupirala BiH svojom politikom, ali ne može da okupira nas u Srpskoj. Stav Srpske je uvijek bio jasan – da smo za evropski put, ali s našim jasnim ustavnim nadležnostima, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Vidim da ministarka inostranih poslova Njemačke Analena Berbok dolazi u BiH da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji, priča o reformama i vladavini prava, a onda nam pošalje i podržava lažnog Kristijana Šmita i pokaže da ovdje nama ni „p“ od vladavine prava“, istakao je Dodik u objavi na Iksu.

Ponovio je da ne postoje planovi za secesiju.

– Ako nekad i dođe do odluke o nezavisnosti, ona će biti rezultat djelovanja lažnog visokog predstavnika Šmita, koji pokušava da uruši Republiku Srpsku i kojeg podržava Berbokova – istakao je Dodik, reagujući na izjavu Berbokove da se „Njemačka odlučno suprotstavljamo svima onima koji svojim fantazijama o otcjepljenju BiH postavljaju prepreke na putu ka EU“.

Istakao je da se vidi da Njemačku potresa afera u vezi sa planovima da se njihovim raketama gađa Krimski most.

– Poznato je da su krenuli s pričom o slanju šljemova i gaća, a završili s raketama kojima bi bila gađana Rusija. Niko više ne vjeruje ni Berbokovoj ni u njemačke dobre namjere – istakao je Dodik.

Istakao je da Berbokova kakve god da pošalje poruke za BiH, one su istrošene i bez smisla.

– Može i dalje da priča negativno o Republici Srpskoj i Dodiku, ali to neće promijeniti činjenicu da je njena vlada na istorijskom minimumu podrške u Njemačkoj, opet sve to zahvaljujuć i njenoj lošoj politici – naveo je Dodik.

Naglasio je da bi bilo dobro da Njemačka prestane s negiranjem srpskih prava u BiH i da otpočne dijalog sa, a ne „da nam presuđuje bez argumenata, slušajući svog lažnog, nikad prihvaćenog Šmita“.

– Ona je danas u BiH da se lažno predstavi kao neko ko pomaže, a u suštini želi da pribavi poene na već donesenu odluku da se BiH da pregovarački status bez datuma otpočinjanja istih. To ništa ne znači bez datuma, a partneri u vlasti na nivou BiH su se usaglasili da to okvalifikuju kao ništa. A mogla bi biti korisna. Recimo da povede lažnog Šmita kući da uživa u svojim penzionerskim danima, a ne da nas zamlaćuje – zaključio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljina
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ANA BRNABIĆ: Srbija će biti uz Srpsku dok je sveta i vjeka!

Važno je da se držimo zajedno i da smo u našem nacionalnom biću jedno, rekla je Ana Brnabić,...

DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj...

BANJAC: Srpski narod podiže glas protiv namjere da ga proglase genocidnim!

Srpski narod neće dati svoju slobodu, institucije, imovinu i Republiku Srpsku, poručio je predsjednik Narodne partije Srpske Darko...

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Srpska nije rezultat genocida nego odbrane od genocida

Milica Đurđević Stamenkovski, narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekla je da Trg Krajine nije večeras samo glavni gradski...