Dodik kumovao hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku: Velika mi je čast

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kumovao je danas na osvećenju Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku.

„Velika je čast biti kum novoizgrađenog sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice. Zvornik zaslužuje ovakav hram i drago mi je što sam bio u prilici da pomognem gradnju“, naveo je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je dodao da veliki broj okupnjenog vjerujućeg naroda pokazuje da je patrijarh srpski Porfirije voljen u narodu jer nosi snagu vjere i veliki moralni i ljudski autoritet.

Podsjećamo, njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice Svetu arhijerejsku liturgiju kojoj su prisustvovali zvaničnici Srpske kao i mnogo vjerujućeg naroda.

Patrijarh srpski Porfirije sinoć je stigao u dvodnevnu posjetu Zvorniku koja predstavlja prvu posjetu srpskog patrijarha nakon 90 godina.

Gradnja Sabornog hram Rođenja Presvete Bogorodice počela je 2008. godine, kada je episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije osveštao Časni krst i zemljište.

Građevinski radovi na ovom hramu su završeni, a u toku je freskopisanje.

Saborni hram ima dva monumentalna zvornika, čija visina sa krstovima iznosi po 54 metra, kao i pet kupola, od kojih je centralna visoka 35 metara, dok je dužina hrama sa oltarom 21 i širina 19 metara.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...

Snimak sa suđena Dodiku i Lukiću u Sudu BiH (video)

Ovako se Dodik ponašao u sudnici: Objavljen snimak iz Suda BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se još...

LJUBIŠA PETROVIĆ : „ArCore“ podnio tužbu za Klevetu protiv mene – uzvratiću (foto)

Gradonačelnik Bijeljine se putem svog zvaničnog FB naliga obratio javnosti a povodom tužbe koju je protiv njega podnijela...