Lideri Trojke, SNSD-a i HDZ-a su dogovorili da do idućeg petka u Parlamentu BiH usvoje Izborni zakon BiH.

Spremni smo da pokušamo u narednih par dana da uputimo Izborni zakon BiH na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu i da vidimo na koji način možemo da deblokiramo evropski put, rekao je Milorad Dodik predsjednik SNSD-a nakon održanog sastanka partnera u vlasti na nivou BiH.

– Žao nam je što je došlo do zastoja nakon dobijanja statusa pregovarača, došli smo u situacilu da tražimo rješenje – rekao je Dodik.

„Prije nekoliko dana zaključili smo da se trebamo žurno sastati. Čini mi se da je riješenje da do idućeg petka u parlamentarnoj proceduri usvojimo Izborni zakon BiH. Time bi riješili glavni problem koji danas imamo“, rekao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

Svima nam je žao što je poslije onakvog zamaha došlo do zastoja gdje je blokiran rad parlamenta i Savjet ministara. Današnji sastanak je završen tako da smo opredijeljeni da se pokušamo vratiti na evropski put, da se okrenemo rješavanju pitanja. Ono što smo i do sada postizali je zajedničkim dogovorom. Da dođemo kompromisom dođemo do zakonskih rješenja koja ćemo mi donositi, a ne koja će biti nametnuta. Dogovorili smo se da damo sve od sebe, da ponudimo Izborni zakon kako bi izborne procedure bile rezultat dogovora lokalnih vlasti“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Kako su kazali ovo je način da se izađe iz krize u koju su zapali nakon otvaranja pregovora sa EU.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име