Dodik, Čović i Nikšić najavili usvajanje Izbornog zakona u Parlamentu BiH

Datum:

Share post:

Lideri Trojke, SNSD-a i HDZ-a su dogovorili da do idućeg petka u Parlamentu BiH usvoje Izborni zakon BiH.

Spremni smo da pokušamo u narednih par dana da uputimo Izborni zakon BiH na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu i da vidimo na koji način možemo da deblokiramo evropski put, rekao je Milorad Dodik predsjednik SNSD-a nakon održanog sastanka partnera u vlasti na nivou BiH.

– Žao nam je što je došlo do zastoja nakon dobijanja statusa pregovarača, došli smo u situacilu da tražimo rješenje – rekao je Dodik.

„Prije nekoliko dana zaključili smo da se trebamo žurno sastati. Čini mi se da je riješenje da do idućeg petka u parlamentarnoj proceduri usvojimo Izborni zakon BiH. Time bi riješili glavni problem koji danas imamo“, rekao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

Svima nam je žao što je poslije onakvog zamaha došlo do zastoja gdje je blokiran rad parlamenta i Savjet ministara. Današnji sastanak je završen tako da smo opredijeljeni da se pokušamo vratiti na evropski put, da se okrenemo rješavanju pitanja. Ono što smo i do sada postizali je zajedničkim dogovorom. Da dođemo kompromisom dođemo do zakonskih rješenja koja ćemo mi donositi, a ne koja će biti nametnuta. Dogovorili smo se da damo sve od sebe, da ponudimo Izborni zakon kako bi izborne procedure bile rezultat dogovora lokalnih vlasti“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Kako su kazali ovo je način da se izađe iz krize u koju su zapali nakon otvaranja pregovora sa EU.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...