DODIK: Ako rezolucija prođe u UN, nećemo poštovati to što se u njoj navodi

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da, ako najavljena sporna rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj skupštini UN, Republika Srpska neće poštovati to što se u tom dokumentu navodi jer nema veze sa pravom niti pomirenjem.

„Oni koji predlažu da to ide prema UN, apsolutno žele da uslože odnose u BiH. To su poruke koje ćemo reći“, rekao je Dodik za TV Prva, a prenosi ATV.

Dodik je istakao da je srpski narod svjestan posljedica koje nosi inicijativa o usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

„Mi apsolutno odbacujemo bilo kakvu etiketu toga tipa. Upozoravamo u ovom trenutku da ako slučajno taj dokument prođe u UN, moraju da znaju da ni u čemu nećemo poštovati to što su oni utvrdili“, naglasio je Dodik.

On je istakao da su Srbi istrpili mnogo nepravdi, ali da je ovo vrhunac u kome žele da generacije koje još nisu ni rođene etiketiraju najstrašnijim terminima diskvalifikacije za srpski narod.

„Ukoliko to učine u UN na način kako su to planirali, to će svakako značiti velike probleme unutar BiH, destimulisati bilo kakvu našu želju da učestvujemo u ovom političkom, društvenom i sistemskom životu u BiH“, rekao je Dodik.

On je najavio da će na Vaskršnjem saboru potencirati ovo pitanje i donositi neke odluke koje će biti politički i ljudski i u svakom smislu logična reakcija na tu njihovu nepravdu.

„Nemoguće je po bilo kojim zakonima koji su ljudi napisali, pa ni po Božijim zakonima, da jedan narod tako kvalifikujete“, naglasio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske istakao je da je za Srbe u Republici Srpskoj BiH strano tijelo.

„Mi smo srpski narod, naša zemalja je Srbija. Mi nismo bosanski Srbi. Mi se radujemo svakom uspjehu Srbije, podržavamo napore predsjednika /Aleksandra/ Vučića i onoga što je učinio u preporodu Srbije koji se vidi svagdje. To je i naš uspjeh. Mi ne vidimo nikakvu satisfakciju u BiH. Za nas je BiH strano tijelo“, istakao je predsjednik Srpske.

Dodik je poručio da dolazi iz velike Republike Srpske i da pripada moćnom i velikom srpskom narodu.

„Nikada nisam bio bosanski Srbin i nisam se identifikovao sa onim što je neko identifikovao kao Bosanci ili nešto slično. To je za mene bilo daleko. Ovaj narod ovdje uvijek je živio srpski narativ i nastavio da živi zato je i Republika Srpska i stvorena“, naglasio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te...

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...