Dnevni centar za djecu u riziku pri Centru za socijalni rad u Bijeljini obilježio je danas uz brojne prijatelje i saradnike osam godina uspješnog postojanja.

Goran Marković, pomoćnik direktora Centra istakao je da su poželjeli da na ovaj način obilježe mali jubilej od osam godina postojanja kako bi se zahvalili svima onima koji su omogućili rad Dnevnog centra.

„Centar za socijalni rad je prije osam godina došao na ideju da je Gradu Bijeljina potreban Dnevni centar za djecu u riziku iz razloga što se pojavila određena populacija djece koja nisu mogla da savladavaju određene aktivnosti u školi i vannastavne aktivnosti, tako da je tadašnje rukovodstvo i rukovodstvo Gradske uprave, odnosno Odjeljenje za društvene djelatnosti, pokrenulo tu inicijativu i ostvarili svoj cilj i otvorili Dnevni centar za djecu u riziku“, istakao je Marković.

Goran Marković

Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku, kaže da su na ovaj način željeli da se zahvale i oduže saradnicima i prijateljima za sve godine podrške i pomoći u unapređenju kvaliteta usluga rada Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini.

„Mi trenutno u Dnevnom centru imamo sve veći i veći broj djece. Zaključeno sa prošlom godinom, godišnjim izvještajem za 2023. godinu, ta brojka je bila 56, znači 56 aktivnih korisnika Dnevnog centra za djecu u riziku. Trenutno u Dnevnom centru za djecu u riziku, uzimajući u obzir zaključno mjesec april, imamo 47 korisnika, aktivnih koji svakodnevno posjećuju i koriste usluge Dnevnog centra. Malo nam je prostor problem, nadam se proširenju prostornih kapaciteta, iskreno, ali tu smo, da budemo uz njih, da im pružimo podršku i zahvaljujući svim ovim ljudima, to uspjevamo veliki niz godina“, navela je Jovanović.

Nevena Jovanović

Prisutni su mogli da pogledaju kratak film o prethodnih osam godina postojanja Dnevnog centra.

„Osam godina u radu sa djecom u Rizku je obilježilo mnogo toga. Bilo je tu i nekih lijepih i manje lijepih trenutaka, ali bitan je pristup. Jednostavno, kad se radi sa njima, to ne može biti neki formalan šablonski rad. Svašta se nešto proživi i prođe kroz taj rad. Meni je najveći podstrik u radu to što oni Dnevni centar smatraju svojom kućom i što oni uvijek tu rado dolaze. Čak i kada prerasu naše usluge, oni se rado vraćaju, dođu da nas obiđu. Mislim da je to dovoljno, da se kaže, vezano za taj sav rad i sve to što se dešava kod nas“, iskrena je Jovanović.

Na kraju programa, svojim prijateljima i saradnicima uručili su zahvalnice, ali i prigodne poklone koje su napravili korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име