ĐURĐEVIĆ: Sutra 19. sjednica SG Bijeljina – na Dnevnom redu Inicijativa za opoziv Gradonačelnika (video)

Datum:

Share post:

Sutra se održava 19. sjednica Skupštine Grada Bijeljina, na kojoj će se, između ostalog, naći i Inicijativa za opoziv Gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koja je 12. januara podnijeta od 25 odbornika.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević govoreći o predstojećoj sjednici i inicijativi, rekao je da očekuje važnu i istorijsku sjednicu Skupštine.

„U njoj su navedeni svi razlozi o kojima je javnost već u prethodnom periodu upoznata, zašto je pokrenuta Inicijativa. Takođe, uz tu Inicijativu u materijalima su i mišljenje Komsije za izbor i imenovanja, kao i mišljenje Gradonačelnika, koji takođe ima pravo da da mišljenje po toj Incijativi. Ovaj proces će omogućiti narodu Bijeljine da izađe na birališta i da iznese svoj sud o tome da li treba opozvati Gradonačelnika ili ne. Referendum je najviši čin demokratije koji može biti u jednoj zemlji, gradu, lokalnoj zajednici…U svakom slučaju, Skupština Grada će poštovati volju građana Bijeljine“, rekao je Đurđević.

Na sutrašnjoj sjednici naći će se pet tačaka dnevnog reda i šesta tačka, odnosno, dopuna – prateća odluka Inicijative za opoziv Gradonačelnika i odluka o formiranju Komisije koja će provoditi postupak.

Kada je riječ o redovnim tačkama koje su se trebale naći na Dnevnom redu, Đurđević je rekao da iz Kabineta Gradonačelnika nije dostavljena nijedna tačka, iz nepoznatih razloga.

„Skupština Grada je slala i podsjetnik i urgenciju da se tačke dostave, jer bez obzira na proces opoziva, život u gradu treba da se nastavi normalno i da se donose odluke. Recimo, za januarsku sjednicu su bili predviđeni programi održavanje javnih saobraćajnih površina, program izgradnje komunalne infrastrukture, međutim, materijali nisu dostavljeni“, objasnio je Đurđević.

Predsjednik Skupštine naglasio je da je rad Skupštine potpuno transparentan, te da se svi materijali mogu pronaći na sajtu Grada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...