ĐURĐEVIĆ: Sutra 19. sjednica SG Bijeljina – na Dnevnom redu Inicijativa za opoziv Gradonačelnika (video)

Datum:

Share post:

Sutra se održava 19. sjednica Skupštine Grada Bijeljina, na kojoj će se, između ostalog, naći i Inicijativa za opoziv Gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koja je 12. januara podnijeta od 25 odbornika.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević govoreći o predstojećoj sjednici i inicijativi, rekao je da očekuje važnu i istorijsku sjednicu Skupštine.

„U njoj su navedeni svi razlozi o kojima je javnost već u prethodnom periodu upoznata, zašto je pokrenuta Inicijativa. Takođe, uz tu Inicijativu u materijalima su i mišljenje Komsije za izbor i imenovanja, kao i mišljenje Gradonačelnika, koji takođe ima pravo da da mišljenje po toj Incijativi. Ovaj proces će omogućiti narodu Bijeljine da izađe na birališta i da iznese svoj sud o tome da li treba opozvati Gradonačelnika ili ne. Referendum je najviši čin demokratije koji može biti u jednoj zemlji, gradu, lokalnoj zajednici…U svakom slučaju, Skupština Grada će poštovati volju građana Bijeljine“, rekao je Đurđević.

Na sutrašnjoj sjednici naći će se pet tačaka dnevnog reda i šesta tačka, odnosno, dopuna – prateća odluka Inicijative za opoziv Gradonačelnika i odluka o formiranju Komisije koja će provoditi postupak.

Kada je riječ o redovnim tačkama koje su se trebale naći na Dnevnom redu, Đurđević je rekao da iz Kabineta Gradonačelnika nije dostavljena nijedna tačka, iz nepoznatih razloga.

„Skupština Grada je slala i podsjetnik i urgenciju da se tačke dostave, jer bez obzira na proces opoziva, život u gradu treba da se nastavi normalno i da se donose odluke. Recimo, za januarsku sjednicu su bili predviđeni programi održavanje javnih saobraćajnih površina, program izgradnje komunalne infrastrukture, međutim, materijali nisu dostavljeni“, objasnio je Đurđević.

Predsjednik Skupštine naglasio je da je rad Skupštine potpuno transparentan, te da se svi materijali mogu pronaći na sajtu Grada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vlada Srpske dala zeleno svjetlo za uvođenje sistema „Amber Alert“

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o uspostavljanju Sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica...

MINISTAR NEŠIĆ se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom (foto)

Danas sam se sastao sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolajem Petruševom. Razgovarali smo o bezbjednosnim izazovima sa kojima se...

Predstavnici Privredne komore RS i PPK Bijeljina posjetili firmu „Rakić Komerc“ iz Batkovića

"Rakić Komerc" iz sela Batković kod Bijeljine bavi se proizvodnjom i prodajom konzumnih jaja, stočne hrane i proizvodnjom...

BIJELJINA: Otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture (foto, video)

U Bijeljini je danas otvoren 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina-turist 2024“. Sajam ove godine okuplja 88...