ĐURĐEVIĆ: Petrović blokirao rad Skupštine i onemogućio usvajanje odluke o privatizaciji stanova u naselju GTZ

Datum:

Share post:

Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u naselju GTZ u Bijeljini zadržan je dva mjeseca u Kabinetu gradonačelnika i tek sada je, zajedno sa drugim materijalima bitnim za funkcionisanje grada, dostavljen za Dvadesetu redovnu sjednicu Skupštine, upozorio je na današnjoj konferenciji za štampu predsjednik Skupštine grada Bijeljine Aleksandar Đurđević.

Đurđević je nakon međustranačkog sastanka istakao da Skupštini od početka godine iz Kabineta gradonačelnika nije dostavljen ni jedan materijal, inače se o ovom pitanju moglo raspravljati još na februarskoj redovnoj sjednici.

On je najavio je i skoru posjetu naselju GTZ.

„Razgovaraćemo i sa korisnicima stanova i vidjeti da li je im je predloženo rješenje prihvatljivo. Zbog toga smo sjednicu zakazali za 23. mart. Iz nedolaska gradonačelnika ili predstavnika Gradske uprave na današnji sastanak evidentno je da ne postoji volja da se rješavaju bitni problemi za sve naše sugrađane, da se ne poštuju institucije kao što je Skupština grada, a ranije smo vidjeli ni institucije predsjednika Republike Srpske ili premijera“ upozorio je Đurđević.

Izrazio i sumnju da je dostavljanje materijala iz Kabineta gradonačelnika svjesno tempirano pred zakazani referendum kako bi se manipulisalo osjećajima određenih kategorija stanovništva.

„Proces opoziva ne bi smio imati nikakve veze sa radom institucija. Sada se određene kategorije stanovništva pokušavaju iskoristiti. To se ne bi smjelo raditi i igrati se ljudskim sudbinama. Ako je nešto dostavljeno u januaru u Kabinet gradonačelnika, a naslovljeno je na Skupštinu, trebalo je odmah biti i proslijeđeno kako bi se donijele neophodne odluke“, pojasnio je Đurđević.

U ime odborničkih klubova koji su prisustvovali današnjem međustranačkom sastanku, Đurđević je poručio da će Skupšina usvojiti sve prijedloge bez obzira ko ih je pripremio.

Međustranačkom sastanku nisu prisustvovali odbornici SDS i PDP koji podržavaju Petrovića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...