Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, jutros je razgovarao sa radnicima a.d. „Komunalac“ Bijeljina koji su svoje nezadovoljstvo iznijeli ispred Centra za kulturu „Semberija“ gdje je danas održana 25. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina.

„Čistog obraza i bez oraha u džepovima danas sam izašao pred radnike AD „Komunalca“ koji su se okupili ispred Centra za kulturu „Semberija“ kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo platama i potrebu za povećanjem cijene odvoza komunalnog otpada. Iskreno podržavam sve ove ljude koji rade najteže poslove, u lošim uslovima i za najmanje plate. Potrebne su nam garancije da će zahtjevi radnika i štrajkačkog odbora biti ispoštovani, počev od povećanja plata, potpisivanja kolektivnog ugovora, ali i zabrane zapošljavanja administrativnog kadra, te da Uprava preduzeća neće iskoristiti dobijana sredstva za krpljenje minusa nastalih zbog svog lošeg poslovanja i rukovođenja“, rekao je Đurđević i dodao:

„Potreban nam je ozbiljan, konstruktivan i realan razgovor koji nije rukovođen politikom i manipulacijom ljudima, nego iskrenom željom da se pomogne radnicima ovog preduzeća. Zato će Skupština Grada Bijeljina održati tematsku sjednicu 22.12.2023. po pitanjima koja su u vezi AD „Komunalca“, dok će 21.12.2023. predstavnici Skupštine Grada Bijeljina održati sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica i sastanak na kojem će prisustvovati predstavnici Sindikata, štrajkačkog Odbora i Uprave AD „Komunalac“. Zadužili smo Upravu AD „Komunalac“ Bijeljina da za navedene sastanke pripremi Analizu trenutnog finansijskog stanja, Plan i prijedlog za smanjenje troškova poslovanja, Plan prihoda i rashoda – ukoliko Skupština Grada Bijeljina da saglasnost na povećanje cijene odvoza komunalnog otpada za 19,26%“, objasnio je Đurđević.

KULIĆ, AD „KOMUNALAC“: 300.000KM koje je Skupština odobrila, ne mogu se iskoristiti za povećanje plata – to bi pravnici trebali da znaju (foto)

Kako kaže, Skupština je zadužila Upravu AD „Komunalac“ da dostavi i pismenu garanciju da će, ukoliko Skupština Grada Bijeljina da saglasnost na povećanje cijene odvoza komunalnog otpada za 19,26%, ispuniti sve zahtjeve štrajkačkog Odbora AD „Komunalac“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име