Novak Đoković i Karlos Alkaraz odigrali su dramatično finale Vimbldona, pa i ne čudi emotivna reakcija Srbina po završetku antologijske borbe.

Podsjetimo, Novak Đoković je imao set prednosti, pa nadoknadio set zaostatka, ali je Karlos Alkaraz osvojio prvu vimbldonsku titulu poslije čega je Nole na Centralnom terenu izjavio najprije ovo:

„Dobar dan. Ne baš dobar za mene, ali dobar za Karlosa. Moram da počnem time što ću odati počast i sve čestitke Alkarazu. Kada je trebalo da odservira za pobedu, odigrao je neke nestvarne utakmice i to je bilo stvarno sjajno. Svaka čast. Mislio sam da ću imati probleme s tobom na šljaci i betonu, ne na travi (smijeh), ali i to se promenilo ove godine. Svaka čast na prilagođavanju, igrao si svega nekoliko puta na travi pre ovog turnira, pa mogu samo da čestitam i tebi i tvom timu“, započeo je Nole.

Tome je, gotovo u dahu, dodao:

„Što se mene tiče, nikada ne volite da izgubite meč na ovakvom nivou. Ali, moram da budem zahvalan jer sam mnogo titula osvojio… Kad se setim samo 2019. i finala protiv Rodžera (Federera), kada sam spasao dve meč lopte… Možda trebalo da izgubim neka druga finala, ali evo, sad se to malo izjednačilo“, rekao Nole.

Upitan kako se osjeća, rekao je:

„Biću dobro sutra, danas baš i ne (smijeh). Teško je progutati ovakav poraz, kada sam bio tako blizu. Ali, ovo su momenti za koje radimo svakog dana, da igramo na najvećim terenima, najvećim turnirima, i zaista sam zahvalan na prilici i svemu učinjenom i doživljenom. Ipak, izgubio sam od boljeg. Čestitam, ali idemo dalje, još jače!“

Na kraju, kada je upitan šta ima da kaže o tome što su mu u loži trener Ivanišević, supruga Jelena, djeca Stefan i Tara, Novak je počeo da govori, a to su prekinule suze.

„Drago mi je da je moj sin i dalje tu, da se i dalje smeje… „, počeo je Nole i rasplakao se.

Izvinio se voditeljki na tome, pa pružio ruku ka loži, tačnije ka supruzi i rekao:

„Volim te! Hvala ti što me podržavaš. Zagrliću te i onda možemo da se volimo dalje!“, zaključio je Novak Đoković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име