MINISTAR ĐOKIĆ: Strateški interes Vlade Srpske je da RiTE Ugljevik nastavi nesmetano i stabilno poslovanje (foto)

Datum:

Share post:

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić je danas u Banjaluci održao sastanak sa rukovodstvom i predstavnicima Sindikata RiTE „Ugljevik“, ugljevičke lokalne zajednice i „Elektroprivede Republike Srpske“.

-Strateški interes Vlade Republike Srpske je da Rudnik i Termoelektrana „Ugljevik“ nastavi nesmetano i stabilno poslovanje, te da svi učine sve moguće napore da se održi pogonska spremnost kompanije sve dok ima uslove i da taj radni proces bude trajno zaštićen, izjavio je ministar Đokić.

-Ne treba dozvoliti bilo šta što može da ugrozi poslovanje i život ugljevičke termoelektrane, već treba učiniti sve da se pomogne i održi njen nesmetan rad i da se omoguće sredstva za revitalizaciju postrojenja da bi ona mogla da proizvodi električnu energiju u što većem obimu, zaključeno je nakon sastanka u Banjaluci sa rukovodstvom i predstavnicima Sindikata RiTE „Ugljevik“, ugljevičke lokalne zajednice i „Elektroprivede Republike Srpske“, kaže Đokić.

Đokić ističe da je ono što bi trebalo da bude urađeno u narednom periodu jeste dostavljanje primjedbe na ranije zaključeni ugovor o dodjeli koncesije kompaniji „Komsar enerdži“ za izgradnju termoelektrane „Ugljevik tri“.

-Zabrinutost u Termoelektrani izazvalo je to što do danas nije počela izgradnja te elektrane, a koncesionar je planirao da tu vrši eksploataciju uglja. Uskoro će biti detaljno analiziran ranije zaključeni ugovor sa „Komsarom“ i u vezi s tim će se djelovati, u smislu obostranog ispunjavanja ugovornih obaveza, pojasnio je Đokić.

-Vlada Republike Srpske sigurno neće učiniti ništa da bi kršila taj ugovor, ali ne može ga kršiti ni druga strana. Svi učesnici današnjeg sastanka su saglasni da je neophodno preduzeti sve korake kako bi se održala budućnost poslovanja RiTE „Ugljevik“, zaključio je na kraju ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

Dešavanje u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vijore se zastave, hiljade učesnika stiglo na Trg Krajine: Sve spremno za miting „Srpska te zove“ (foto,video)

Na Trgu Krajine se uoči mitinga "Srpska te zove" okupilo, prema procjeni novinara, više od 10.000 građana, koji...

Selak (SPS) i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u Banjaluci uoči narodnog skupa “Srpska te zove”

Predsjednik SPS Goran Selak i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin sastali su se u Banjaluci uoči narodnog skupa...

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: ’’Je li se desio genocid u Srebrenici? Jeste. I tačka!’’ (foto,video)

Srpskom narodu ponovo pokušava da se nametne epitet genocidnog rezolucijom o Srebrenici koja će biti predstavljena u Ujedinjenim...

STEVANDIĆ: Brnabićeva stiže u Narodnu skupštinu RS i obraća se na skupu „Srpska te zove“

Ana Brnabić, predsjednica Skupštine Srbije, trebala bi da uskoro dođe u Narodnu skupštinu RS, potvrdio je Nenad Stevandić,...