Dimitrije i Dragica u braku su 71 godinu, a VOLE SE KAO PRVOG DANA

Datum:

Share post:

U braku smo 71 godinu, a 80 godina u ljubavi. Odrasli smo jedno kraj drugog, dijelile su nas samo dvije kuće, zajedno smo išli u školu. Volimo se kao i prvog dana. Imali smo po 17 godina kada smo se uzeli. Zato sada imamo dvije kćerke i sina, pet unučadi i pet praunučadi.

Ovako, priča Dimitrije (88) Vatković, iz Dublja, kod Svilajnca, koji će sa Dragicom (88) 29. januara obilježiti 71 godinu braka.

Sada će to biti simbolično, jer su 18. avgusta prošle godine u restoranu “Rujna zora” u Grabovcu “na veliko” proslavili dijamantsku svadbu. Dva dana prije njihove svadbe na jednom beogradskom splavu unuk Miloš (30) pravio je svadbu sa Tunišankom Amani.

Dragica i Dimitrije dan započinju poljupcem, a svakog dana idu na kafu u Svilajnac “mercedesom”, koji vozi Dimitrije. On kaže da bi svoju izabranicu i dan-danas vodio po svijetu, ali ne može, jer se ona teško kreće.

– Mnogo bih volio kada bismo mogli da se podmladimo. Toliko mi je žao što je prošla mladost. Znam da je to nemoguće. Ipak sam srećan, jer se nas dvoje toliko volimo da kad nas pogodi neka ljubavna pjesma, odmah nam krenu suze. Takve ljubavi su veoma rijetke – dodaje vitalni dekica dok mu glas podrhtava od suza koje pokušava da sakrije.

TESTNA REKLAMA

Dragicu, takođe na ivici suza, ozari osmijeh dok se sjećala lijepih dana. Dimitrije, kaže, nikada nije zaboravio njen rođendan, ni druge važne datume, a cijelog života ju je obasipao poklonima i pažnjom.

– U kasnijim godinama najvažnija je tolerancija. Oboje smo tolerantni. Doduše, ja sam znala da budem ljubomorna ako bi gledao neku drugu ženu – kaže ona.

Puna kuća

Dragica kaže da joj nije bilo lako kada se udala, jer je došla u punu kuću. Pošto je bila najmlađa, morala je sve da sluša, ali i da pomaže oko velikog imanja i punih staja i obora.

– Mnogo sam ga voljela, pa sam se uklopila i ništa mi nije bilo teško – iskrena je Dragica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...