DDDK „Zdravlje“ Bijeljina danas završilo petu ovogodišnju akciju darivanja krvi (foto)

Datum:

Share post:

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje“ Bijeljina danas je organizovalo završnu decembarsku akciju darivanja krvi, petu u toku ove godine.

Predsjednik DDDK „Zdravlje“ Bijeljina Vlado Simić sa zadovoljstvom je konstatovao da je akcija uspješna. Kako je istakao, bilo je planirano da se obezbjedi oko 120 doza krvi, međutim kroz aktivnost DDDK „Zdravlje“ obezbjeđeno je preko 130 doza krvnih komponenti.

„Moram istaći da su se pored udruženja i određenih aktiva, na naš poziv odazvali i građani. Uspješno završavamo petu akciju ove godine. Prva je bila na VMA,  druga aprilska, treću smo organizovali u sklopu Pantelinskih dana i četvrta na Ceru povodom godišnjice Cerske bitke, koju svake godine organizujemo sa asocijacijom davalaca krvi Srbije, Crne Gore i Republike Srpske“, rekao je Simić.

On je izrazio nadu da će iduće godine još bolje i organizovanije raditi, te najavio da će organizovati određena predavanja u Centru za kulturu, u saradnji sa Gradskom upravom i Službom za transfuzijsku medicinu Bijeljina, kako bi animirali mlade ljude i upoznali ih sa potrebom i prednostima davanja krvi, te na taj način postigli bolje rezultate.

Prim. dr Snežana Gegić, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu, istakla je da je akcija od velikog značaja, s obzirom da je tokom predstojećih praznika povećana potražnja za krvim komponentama.

„Imamo najavljenih 120 davalaca, a do sada smo uzeli oko 70 doza, što znači da će najavljeni broj biti i premašen. Godišnje uzmemo oko 5.000 doza krvi, od čega modernom tehnologijom i transfuziologijom napravimo oko 15.000 komponenti. Od svega proizvedenog iz krvi, oko 60% uputimo ka drugim službama tamo gdje je najpotrebnije, a prije svega, zadovoljimo potrebe bijeljinske Bolnice“, rekla je Gegić.

Najviše doza krvi, Služba za transfuzijsku medicinu Bijeljina, uputi prema Kliničnom centru Banjaluka gdje se liječe najteži pacijenti iz Bijeljine, za čije je ozdravljenje potreban najveći broj krvnih komponenti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 50,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

Stadion FK ’’Semberija’’ u Popovima sija novim sjajem (foto)

Projekat rasvjete na stadionu u Popovima realizovan je uz pomoć poslanika Ujedinjene Srpske iz Bijeljine u NS RS...

EU uvodi carine na uvoz ruskog žita

Evropska unija priprema se uvesti carine na uvoz žitarica iz Rusije i Bjelorusije kako bi umirila poljoprivrednike i...

Koliko je realno da se i u BiH izbori raspišu usred sedmice

Izbori u BiH uvijek se održavaju nedjeljom i ne bi smjelo da se dozvoli da se od toga...