Danas obilježavanje 31 godine od odbrane Majevice

Datum:

Share post:

Udruženje veterana “Garda Panteri” i Boračka organizacija iz Lopara obilježiće danas na Panjiku iznad Priboja 31 godinu od odbrane Majevice i pogibije 16 boraca Garde “Panteri” među kojima je bio i komandant Garde pukovnik Branko Pantelić Panter.

U ofanzivi muslimanskih snaga iz Teočaka na Priboj i Majevicu u septembru 1992. godine pored komandanta Garde poginuli su i kapetan Stevan Lazić, te još 14 pripadnika ove jedinice.

Prije 31 godinu poginuli Branko Pantelić “Panter“ i Stevan Lazić (foto,video)

Iz Udruženja “Garda Panteri” najavili su da će kod spomen-obilježja na Panjiku u 13.00 časova biti služen parastos poginulim saborcima, a polaganje vijenaca je u 14.00 časova.

To je bila ključna bitka u odbrani Majevice i u njoj su jedinice Vojske Republike Srpske, predvođene Gardom “Panteri” uspostavile liniju odbrane koja nije pomjerena do kraja Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Bitka je počela samo jedan dan nakon operacije oslobađanja stanovništva Smoluće iz neprijateljskog okruženja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NAKON VELIKOG APRILSKOG POŽARA: Svetozar Ostojić, Mega Drvo – Obnovili smo 95 odsto uništenih kapaciteta

Nakon velikog požara koji je devetog aprila ove godine, prije osam mjeseci, zahvatio proizvodne hale preduzeća „Mega drvo“...

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...