Da li je na pomolu nova skupštinska većina?

Datum:

Share post:

Prijedlog gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića da se zbog neusaglašenog dnevnog reda bude odgođena današnja sjednica Skupštine grada Prijedora nije dobio većinu.

Za prijedlog gradonačelnika glasalo je 12 odbornika, jedan je bio uzdržan, a 18 ih je bilo protiv. Kuriozitet je da za Đakovićev prijedlog nisu glasali ni svi odbornici DNS-a, nego njih osam od ukupno deset. Protiv su bili Predrag Starčević i Duško Miletić. 

Što se tiče odbornika iz drugih stranaka, prijedlog prvog čovjeka Prijedora prihvatili su i tri odbornika SDA i jedan odbornik SDP BiH, koji je i predsjednik Skupštine grada. 

Đakovićev prijedlog nisu podržali odbornici SNSD-a (osam), SDS-a (pet), PDP (dva), DF-a (jedan) i odbornik koji je u Skupštinu grada ušao sa liste SP-a Ranko Kolar, a koji je danas obavijestio lokalni parlament da ubuduće djeluje kao samostalni odbornik, nakon što je razriješen dužnosti predsjednika Gradskog odbora SP-a Prijedor. 

Od danas i Klub odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora ima novog šefa. U pitanju je odbornik Jovana Panić koja je na tom mjestu zamijenila dosadašnjeg šefa ovog kluba Radenka Stijepića. 

TESTNA REKLAMA

Za njeno imenovanje bila su četiri od pet odbornika SDS-a, a protiv je bio Stijepić. Protiv je bio i doskorašnji predsjednik Gradskog odbora SDS Prijedor Milan Tubin, ali Skupština grada Prijedora nije uvažila njegov dopis, nego odluku većine u samom klubu. 

Na sjednici Skupštine grada Prijedora koja je počela u 10.00 časova u toku je peta pauza i još nije usvojen dnevni red. 

Izvor: .atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...