Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Datum:

Share post:

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari su najavili da će doći, ali da neće glasati za Izborni zakon Srpske. Rekli su i da će podržati Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o stradanju svih naroda na području Srebrenice. Zbog pritisaka stranaca neki se možda i predomisle. A možda se i ne pojave na sjednici.

– Narodni poslanici obično do početka sjednice, u ovom slučaju sutra do 10 časova, obavijeste svoje klubove ili poslaničke grupe, da neće biti prisutni na sjednici. Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske – kažu iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Dolazak u telefonskom razgovoru za ATV potvrdili su u klubovima vladajuće većine. Ipak, do sutra se neki možda i predomisle. Iz SNSD-a poruka, nema povlačenja pred Republikom Srpskom. 

– Oni koji neće doći, meni je jasno zašto neće doći. Neće doći zato što su prodali vjeru za večeru, neće doći zato što ne smiju od stranih tutora i mentora koji im daju instrukcije šta smiju šta ne smiju. Mislim da je krajnje vrijeme da se dozovu i da stanu na crtu u odbranu Republike Srpske. Nemamo više vremena za bilo kakve izlete – rekao je Danijel Škipina, poslanik SNSD-a u NSRS.

Rukovodstvo najveće stranke pozvalo je na odgovornost sve one koji odlučuju ispred SNSD-a. Nema, kažu, prostora za lične interese. 

– Teret onoga što se trenutno dešava je na nama koji smo dobili priliku u ime SNSD-a da obavljamo određene funkcije. Tu smo tražili posebnu odgovornost prije svega za posao koji obavlja svako od nas pojedinačno. Da kroz taj posao koji obavlja štiti interes Republike Srpske. I s te stane da bude nešto sa čim se može ponositi partija, odnosno SNSD – kaže Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a.

Izborni zakon Srpske reakcija je na nametnute tehničke izmjene Izbornog zakona BiH od strane nelegalnog Kristijana Šmita. Zbog toga najviše galame u Američkoj ambasadi u BIH. To je, izgleda, najviše uplašilo opozicionare koji su jasno poručili da neće glasati za Zakon. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ELEKTRO BIJELJINA: Nema planiranih zastoja u isporuci električne energije od 1. do 7. maja

Obavještavamo Vas da za predstojeće praznične dane, od 01.05.2024. do 07.05.2024. godine, nema planiranih zastoja u isporuci električne energije. Srećni...

„Beskompromisna komedija“ Semira Gicića 18. maja u Centru za kulturu „Semberija

18.maj u 20:00 časova u Centru za kulturu "Semberija" "Beskompromisna komedija” Semir Gicić Ova monokomedija je zbog svoje iznimne popularnosti...

Idu li 52 fudbalska kluba u Semberiji “pod suspenziju“? (foto)

Da li će 52 fudbalska (od Premijer lige do najniže lige) kao i 20-ak Omladinskih selekcija u Semberiji...

SVEŠTENIK MIRAN: Crkva nikada nije bila protiv proslavljanja državnih praznika – na vjernicima je da odluče kako će proslaviti 1. maj (video)

U toku su praznici, u toku je Stradalna nedelja, sutra je 1. maj, pa smo željeli da porazgovaramo...