Da li će ŠAROVIĆ raspuštanjem SDS u Bijeljini UGROZITI SAM SEBE

Datum:

Share post:

Potpredsjednik SDS Mićo Mićić neće prisustvovati današnjoj sjednici Predsjedništva stranke u Istočnom Sarajevu, na kojoj se očekuje neka vrsta sankcija protiv njega i Gradskog odbora Bijeljina jer se nije odrekao koalicionog sporazuma sa SNSD.

Prema našim imformacijama, Mićić na sjednicu šalje Milorada Sofrenića, jednog od svojih najodanijih saradnika u Bijeljini i na taj način namjerava da demantuje glasine i spinove da će Sofrenić biti povjerenik za Bijeljinu u slučaju raspuštanja Gradskog odbora. Odbor može da raspusti Predsjedništvo, pa i sam predsjednik SDS Mirko Šarović.

U trenutku kada Predsjedništvo bude raspravljalo o njemu, Mićić će sa DNS u Bijeljini potpisati koalicioni sporazum kojim se daje podrška Mićiću u izborima za gradonačelnika. Taj sastanak je najavljen juče.

– Mićić ima ogromnu podršku Gradskog odbora i vrhu stranke će biti izuzetno teško da sastavi povjereništvo za taj grad, u slučaju raspuštanja GO. Treba obratiti pažnju na sinoćni zaključak Gradskog odbora u kome se kaže da će, u slučaju isključenja bilo kog njihovog člana iz SDS, tražiti vanrednu skupštinu Glavnog odbora i Skupštine SDS.

Mada to nije navedeno, Slupštinu SDS treba očekivati u slučaju bilo koje sankcije protiv Gradskog odbora, što uključuje i raspuštanje. U tom slučaju se može desiti da Mićo na Skupštini dobije podršku, a to bi znašilo da Šarović nema podršku u SDS – kaže naš sagovornik

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...