ČUBRILOVIĆ u Bijeljini: Izmjena Poslovnika o radu NSRS dovešće do efikasnijeg rada NSRS

Datum:

Share post:

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, posjetio je juče Grad Bijeljinu i ovim putem se sastao sa Gradonačelnikom Mićićem.

Nakon sastanka, na konferenciji za medije, osvrnuo se na temu izmjene Poslovnika o radu NSRS.

„U septembru prošle godine, pokrenuli smo proces izmjene Poslovnika o radu NSRS tako što smo pozvali sve klubove poslanika u NSRS da daju svoje prijedloge kao izmjenu i dopunu postojećeg Poslovnika. Nisam u detalje upoznat kako je predsjednik SNSD komentarisao, pa ne bih mogao to konkretnije da komentarišem, ali proces davanja prijedloga za izmjenu i dopunu je u toku. Cilj izmjene Poslovnika je postizanje efikasnijeg rada same NSRS sa manje izgubljenog vremena i više konkretnih stvari“, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je istakao da je prošle godine NSRS imala oko 65 radnih dana, što je, kako kaže, daleko najviše u našem regionu, a svaki dan zasijedanja košta između 23 i 25 hiljada konvertibilnih maraka.

„Treba da vodimo računa o efikasnosti rada, da sa što manje koštanja dobijemo što konkretnije prijedloge“, istakao je Čubrilović.

Predsjednik NSRS kaže da je kroz medije upoznat da postoji inicijativa poslanika socijalističke partije o smjeni ministra Petra Đokića, ali da NSRS do sada nije dobila konkretan zahtjev.

„Taj zahtjev se upućuje Predsjedniku Vlade, a ja nemam informaciju da li je zahtjev stigao u Kabinet Predsjednika Vlade RS. NSRS još uvijek nije dobila zahtjev, pa zasad nemamo nikakav postupak koji ćemo pokrenuti tim povodom“, rekao je Čubrilović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

 U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u ponedjeljak, 6. maja, donijeće odluku o raspisivanju lokalnih izbora...

Omladina SDS Bijeljina u nedjelju organizuje druženje sa sugrađanima

Omladina SDS-a organizuje druženje sa sugrađanima povodom Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika u nedjelju, 5. maja sa početkom...

Pokret za Bijeljinu na Veliki petak poslao poruku sugrađanima (foto)

U susret najradosnijem danu Hristovom vaskrsenju, Pokret za Bijeljinu je 3. godinu za redom organizovao podjelu vaskršnjih jaja...

Protivgradna zaštita juče ispalila 17 raketa na području Republike Srpske

Protivgradna zaštita dejstvovala je sa 17 protivgradnih raketa na području Republike Srpske. Tokom jučerašnjeg dana, od 14.28 do 16.50...