Crvena zvezda je ostvarila zlata vrijednu pobjedu u borbi za plej-in Evrolige. Crveno-bijeli su po prvi put slavili u Istanbulu kod Fenerbahčea.

Meč 18. kola Evrolige u Turskoj protekao je u velikoj borbi dvije ekipe, ali je na kraju nakon velikog preokreta slavila Zvezda s 85:76.

Ovo je prvi poraz Fenerbahčea od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa na mjesto trenera. Imao je domaćin dvocifrenu prednost pojedinim trenucima meča, ali se Zvezda vratila iz mrtvih i ovo im je druga pobjeda u gostima.

Prvih 8 minuta Crvena zvezda je bila u egalu i to najviše zahvaljujući Rokasu Gedraitisu i Džoelu Bolomboju koji su nosili crveno-bijele u prvoj četvrtini. Njih dvojica su zajedno postigli 17 poena od 18 koliko je postigla ekipa. Jedini strijelac uz njih bio je Miloš Teodosić. S druge strane Fener se razigrao u finišu četvrtine kada je napravio seriju od 9:2 i samo zahvaljujući tome imali su plus osam nakon prve četvrtine (26:18).

U drugih 10 minuta smo vidjeli sjajnu igru Zvezde u odbrani što je dovelo do toga da sa minus jedan odu na pauzu. Međutim, ono što je bilo očigledno Bolomboj i Gederaitis su trebali pomoć. Njih dvojica su postigli 24 od 34 poena ekipe. U strijelce su se pored Teodosića upisali i Nikola Topić te Adam Hanga i Nemanja Nedović. Imao je Fenerbahče plus devet sredinom druge četvrtine, ali su od tada crveno-bijeli zaigrali mnogo bolje u odbrani. Napravili su seriju od 10:2 za oko šest minuta i to je bilo dovoljno da na poluvremenu gube sa 34:35.

Kao preslikana bila je treća četvrtina. Fenerbahče je bolje otvorio taj period meča i serijom trojki je došao do dvocifrene prednosti. Kada se činilo da Zvezdin broj plovi u novi poraz usljedila je nova serije crveno-bijeli koji su u potpunosti istopili prednost domaćina i došli su do izjednačenja. 57:57 stajalo je na semoforu pred posljednjih 10 minuta meča.

Sjajni igru iz finiša treće četvrtine Zvezda je prenijela u posljednji period meča. Stao je Fenerbahče u napadu, a Zvezda je igrala sjajno u odbrani i već od starta su imali prednost koju su sačuvali do kraja.

Najefikasniji u pobjedi Zvezde bili su Bolomboj s 24 i Getraidis s 19 poena, dok se kod domaćina istakao Najdžel Hejs s 21 poenom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име